Beste Carice,

Beste Carice,

Natuurlijk worden romantische komedies in eerste instantie vooral voor vrouwen gemaakt. Het is dan ook dat ik uitgenodigd was om mee te gaan naar de film Alles is Liefde, anders had ik deze misschien nooit gezien. Ik moet zeggen dat ik het – zeker voor Nederlandse maatstaven – een best goede film vond. In ieder geval veel beter dan de Engelse variant, Love Actually, waarbij ik me vooral ergerde aan de verschillende verhaallijnen. Hier werkte de afwisseling best goed en bleef die typisch Hollandsche sfeer toch bewaard. Het acteerwerk was erg goed, ook van jouw kant, maar dat is vanzelfsprekend. De muziek was een feest van herkenning – voor mij dan. Persoonlijk hoogtepuntje was Love is an Arrow van Aberfeldy.

Opvallend was dat iedereen in de zaal tot het einde van de aftiteling bleef zitten, voor de verandering. Misschien kwam het door de akoestische versie van de titelsong van Blöf, misschien kwam het door de leuke gastenboekteksten die tussen de aftitels geschreven waren… Anyway, ik kon niet anders dan zien hoe bij ‘muziek advies’ (over het onjuiste spatiegebruik zal ik het nu niet hebben) jouw naam, Carice van Houten, stond genoemd. Aan de ene kant bevestigde dat wat ik allang wist, namelijk dat je een goede muzieksmaak hebt, maar aan de andere kant stelde je me ook een beetje teleur.

Ik ben onze bijna-ontmoeting vorig jaar nog niet vergeten en het doet me daarom des te meer pijn dat je een van de beste liedjes van een van de beste bands ter wereld niet in de film stopt. Je kunt heel veel zeggen, maar niet dat Proof geen mooi liefdesliedje is, en ik had meerdere momenten gezien waarop dit liedje best in de film had gekund. En ik denk dat het je vast vrijkaartjes had opgeleverd voor het concert van I Am Kloot in de Melkweg a.s. 13 december. Enfin, het is nu te laat om de film nog aan te passen, maar misschien dat je bij een van je volgende films wel I Am Kloot kunt pluggen (en als extraatje Turin Brakes).

Wie weet tot 13 december in de Melkweg.

Stefan

5 reacties

Steefie,
Als jij Alles is liefde leuk vond, wie weet krijg ik Timo dan toch wel mee.

Maar ehm… “ook van jou kant”
Aiai.

Oja, jij had Carice van Houten gezien bij IAK! Ik was afgelopen zaterdag ook naar Alles is Liefde en ik vroeg me al af waarom het me niet verbaasde dat zij het muziekadvies gedaan had voor de film. Maar nu weet ik het weer 🙂 ergens in de donkere diepten van mijn brein had ik het nog onthouden ofzo.
Tot 13 december in de Melkweg 😉

Geef een reactie