Liedje van de dag: Stoned – The Bicycle Thief

The Bicycle Thief

Gisteren ging ik naar Amsterdam voor een vak dat ik volg. Het was gezellig, don’t get me wrong, maar het uitstapje op zich was een beetje kansloos… Ik kan er heel veel woorden aan vuil maken, maar daar schiet niemand wat mee op. Daarom een liedje van de dag… Mischa kwam er ooit mee aanzetten, het zal minstens 6-7 jaar geleden zijn en sindsdien is het ingeburgerd in ons jargon en om de zoveel tijd komt het boven borrelen. Nu heb ik eindelijk het volledige album gevonden. Hoera.

The Bicycle Thief wordt (of misschien beter: werd) geleid door Bob Forrest, goede vriend van de Red Hot Chili Peppers en voormalig frontzanger van de mij totaal onbekende band Thelonious Monster. De gitarist, Josh Klinghoffer, tourde onder andere met Gnarls Barkley en de Red Hot Chili Peppers (en John Frusciante, die overigens op een van de nummers, Cereal Song, een geweldige solo speelt). In 1999 bracht de band haar enige album uit, You Come And Go Like A Pop Song (dat in 2001 overigens met een gewijzigde tracklist opnieuw werd uitgebracht). Sindsdien is het akelig stil rondom het project, ondanks de positieve recensies. De titel van het album is erg sterk- samen met The Places You’ve Come To Fear The Most van Dashboard Confessional waarschijnlijke mijn favoriete albumtitel (van de albums die ik niet zelf heb dan).

Maar goed, Stoned (in 1999 heette het nummer nog Aspirations) gaat dus over drugs enzo, wat niet verbazingwekkend genoemd kan worden, gezien het feit dat drugs niet onbekend zijn bij de Red Hot Chili Peppers. Maar waarschijnlijk koos ik het liedje vandaag uit vanwege dit stukje:

The Schools Don’t Teach You Nothing
You’ll Ever Need To Know
So Why Even Go
Why Even Try?
We’re Going Down…

Het refrein blinkt uit door zijn simpelheid (let’s get stoned & watch tv, let’s just get stoned). Vette shit.

http://www.turinbrakes.nl/downloads/stoned.mp3

I’ve got a 12 year old boy
And he’s he is always bored
And so are all his friends
And so am I
The schools don’t teach you nothin’
You’ll ever need to know
So why even go
Why even try

We’re going down
And it don’t matter what you’ve heard
We’re going down
It don’t matter what you want
We’re going down

Science took our religion
And women wanna be men
Money is all that matters
Yeah money is all there is
And I just can’t stop thinking
Rome fell from within
And in a love affair with violence
Better build more jails

We’re going down
And it don’t matter what you’ve heard
We’re going down
It don’t matter what you think
We’re going down

So let’s get stoned
And watch TV
Let’s just get stoned
(etc.)

There are no simple answers
To these kinds of questions
Why does luxury pull us apart
Why does the apathy keep growing
from the bottom to the top
Hey just ‘cause you don’t care
don’t mean you’re not to blame

We’re going down

You think about you
I’ll think about me
Well let’s get stoned
Let’s just stoned and watch TV
Let’s just get stoned…

Oh ja, en drugs zijn slecht. 😉

Geef een reactie