De Gemeente Komt: Voorbeschouwing

Vandaag komt de gemeente om ons huis te checken (als het goed is, ik zie de huisbaas er voor aan om een deal te hebben gesloten met de ambtenaren die langskomen), in het kader van het Quickscan-project.

Bij ons zijn ze alleen niet heel quick klaar met scannen.

Hier vast wat punten die sowieso niet goed zijn, los van het feit of de gemeente kan helpen of niet:

Brandveiligheid:

  • de rookmelders opgehangen door de huisbaas doen het niet (alleen die van mij, die hangt op de trap naar mijn kamer).
  • er is géén nooduitgang voor welke kamer dan ook. Als er brand uitbreekt en we merken het niet zijn we zwaar de pineut. Uit het raam springen is wat hoog, bovendien ligt er allemaal rotzooi in de tuin, zoals daar zijn: glas, een plastic kingsize telefoon, een fiets, een spiegel, meubels en afval, dat alles tussen de brandnetels en niet nader te definiëren onkruid.
  • Een potentiële uitgang (de trap naar de keuken) loopt verder naar onder, maar dat trapgat is volgestort met oude vloerbedekking, en inmiddels heeft de rat er vast zijn nest gemaakt (zie verderop).
  • De gangen zijn vaak niet breed genoeg (of er staan spullen van de huisbaas in de weg).

Veiligheid:

  • Het raam van de badkamer sluit niet goed.
  • De achterdeur bij de keuken sluit niet goed.
  • De elektriciteit op de trap naar mijn kamer is kapot (en daardoor ook één wandcontactdoos op de kamer van een huisgenootje).

Overige zaken:

  • Er zit een rat in de keuken. Zo’n beetje iedere nacht regelt ie eten bij elkaar met als gevolg dat allerhande afval op de grond ligt als we ’s ochtends in de keuken komen: koffiepads, bananenschillen etc. Als de rat geen eten uit de prullenbak krijgt, jat hij vaak andere etenswaren waar hij bij kan komen. Het feit dat de keuken nogal provisorisch in elkaar zit (achter het fornuis zit bijvoorbeeld een holle ruimte, waar mensen niet bijkunnen), helpt daarbij niet.
  • De (warm-) waterdruk is bagger.

De vraag ‘Maar waarom vraag je dan niet aan de huisbaas of die het wil repareren?’ lijkt me enigszins overbodig.

Hopelijk volgt straks de nabeschouwing…

Geef een reactie