Is Seal ‘Amazing’?

Sommige artiesten zijn gewoon volledig achterhaald, denk ik. Dat weerhoudt ze er echter niet zoveel jaar na hun laatste grote hit een nieuw album uit te brengen. Dat is alleen maar lovenswaardig, maar de kwaliteit van het nieuwe materiaal is zelden net zo goed als de grote hit, waar de artiest in kwestie bekendheid mee heeft verworven. Maar bij sommige artiesten die zoveel jaar na dato het opnieuw proberen, weet je het niet zeker. Zijn ze nu achterhaald of klaar voor een nieuw leven?

Neem nu Seal.

Achterhaald, want:
– Iedereen kent hem van Kiss from a Rose, zo’n 12 jaar geleden een monsterhit. Daarna vooral kleine succesjes in Nederland nog een klein hitje in 2003 (Love’s Divine), maar niets dat kon tippen aan Kiss From A Rose.
– Het is niet alsof ie dagelijks op de radio komt (behalve SkyRadio na 23:00 uur ’s avonds dan).
– Zijn street credit is aan de lage kant.

Of toch…:
– Hij is wel de hele tijd muziek blijven maken sinds begin jaren 90, met 6 studioalbums en heel veel zijprojecten, bijdrage aan soundtracks van grote films en een greatest hits begin 2004.
– Hij blijkt succesvol genoeg om meer dan gewone concerten te geven.
– Hij is getrouwd met supermodel Heidi Klum (menig man zal jaloers zijn).
– Zijn nieuwe single werd onder andere geremixed door Thin White Duke (nee, niet David Bowie), ook verantwoordelijk voor geweldige remixen van onder andere The Killers, Coldplay en zo’n beetje het hele laatste album van Madonna.

Dus eigenlijk weet ik niet wat ik van Seal moet vinden? Fossiel uit de jaren ’90, of heeft hij zichzelf met zijn nieuwe single ‘Amazing’ opnieuw uitgevonden?

Los van het feit of het je favoriete muziek is of niet (zoals bij mij)… Is Seal ‘Amazing’? Of is deze clip vooral een reden om heel hard te lachen?

Geef een reactie