Infrastructuur van de Poëzie (2)

Poëzie heeft altijd al een prominente rol gespeeld op ditisstefan.nl. Twee jaar geleden publiceerde ik hier de gedichten die ik schrijf tijdens mijn colleges Poëzieanalyse (zie de categorie poëzie in de rechterkolom). Vorig jaar kreeg dat project een vervolg tijdens en rondom mijn colleges Tekstanalyse (ook te lezen in de categorie poëzie). Ook dit jaar weer een serie gedichten rond een collegereeks, te verschijnen in mijn bundel ‘Infrastructuur van de Poëzie.’

?
Ik heb geen idee
Ik zou het niet weten
Ik zeg maar wat
Maar wat zeg ik

Ik snap het niet
Ik wil het niet weten
Wat ik net dacht
Hoe kan ik vergeten

Het is de laatste keer
Maar op andere tijd of plaats
Toch is het grijs en blauw
En zwart nog steeds aanwezig

Ik ben hier niet
Dit is toch geen leven
Ontspring nu de dans
Ik wil hier niet zijn gebleven

Het is zeker zo geweest
En bij de koffieautomaat
Is de essentie van de zaak
Nog niet verdwenen

En ik twijfel niet meer
Twijfel niet meer vandaag

Zouden ze het merken
Als ik wegga
Stilletjes wegzak
Onder tafel

In de hoek dan naar de deur op een kier als slangen

Zouden ze het merken
Ze merken het vast
Als ik in slaap
val
maar blijf zitten

2 reacties

Geef een reactie