Daar gaat onze rechtstaat?

Webcamgluurder krijgt geen proces
In de strafzaak tegen een man die met webcams studentes zou hebben begluurd, is het OM niet-ontvankelijk verklaard. De Amsterdamse politie was het huis van de verdachte zonder huiszoekingsbevel binnengegaan en had daarvan ook geen verslag gedaan. De rechtbank noemt dit een grove nalatigheid.
Volgens justitie begluurde de man (47) jarenlang met twee verborgen camera’s studentes in het huis naast hem, in het centrum van Amsterdam.

De politie vond op de computer van de man beelden van halfnaakte vrouwen. Vier studentes hebben zichzelf op de foto’s herkend.
(Bron)

Krantenkoppen blijven reden voor verwarring. In je RSS-reader lijkt het net alsof we de rechtstaat hebben afgeschaft en deze man zonder proces achter de tralies hebben gestopt… En het mag dan wel een vieze man zijn… Een proces verdient iedereen, toch?

Geef een reactie