Met Kerstmis op 1

In Engeland is het een sport. Er worden weddenschappen afgesloten, reclamecampagnes op touw gezet… Je kunt het zo gek niet bedenken, ieder jaar weer probeert er iemand op de eerste plaats van de hitlijst te komen. Helaas wordt die eerste plek de afgelopen jaren steeds bezet door de X Factor. En dat is één keer leuk (of zelfs dan niet), maar de tweede keer niet meer. BBC Radio 1 begon daarom een campagne voor een wel heel onwaarschijnlijke kerstsingle. Malcolm Middleton, bekend van Arab Strab, brengt de vierde single van zijn album A Brighter Beat aanstaande maandag uit. Het liedje heet We’re All Going To Die. Niet bepaald een positieve boodschap… Of?

You won’t find any sleigh bells on We’re All Going To Die. Neither will you find a choir of angelic children singing. But, in a way, you will find a message of hope and goodwill for all, as Malcolm explains.

“Although at first seemingly negative, the song is intended to make people think about being alive and making the most of our time here, which to me are your generic ‘Xmas’ themes.”

De boekingskantoren gaven het nummer 1000/1, ’the longest odds for a song ever’, maar toen de BBC Radio 1 eenmaal zijn campagne was begonnen, werd het ineens 8/1 (de favoriet is overigens nog steeds X Factor, met 1/6).

Aanstaande maandag komt de single dan uit, download only (hoewel, ook op vinyl in een gelimiteerde oplage). Hier is alvast de officiële video, met een dronken kerstman:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/BbL9Vsobx8I" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Mocht je toch alleen een kerstliedje een kerstliedje vinden als er ‘sleigh bells’ en een ‘choir of angelic children’ opstaan, dan is daar de kerstversie… Misschien wel beter dan het origineel:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ZTBtgqKVqGY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Geef een reactie