Infrastructuur van de Poëzie (5)

Poëzie heeft altijd al een prominente rol gespeeld op ditisstefan.nl. Twee jaar geleden publiceerde ik hier de gedichten die ik schrijf tijdens mijn colleges Poëzieanalyse (zie de categorie poëzie in de rechterkolom). Vorig jaar kreeg dat project een vervolg tijdens en rondom mijn colleges Tekstanalyse (ook te lezen in de categorie poëzie). Ook dit jaar weer een serie gedichten rond een collegereeks, te verschijnen in mijn bundel ‘Infrastructuur van de Poëzie.’ Vandaag het laatste gedicht.

Het Laatste Gedicht (20/12)
Terugkijkende op de altijddurende hel
Of ja, hel
Of ja, altijddurend
Hoe kun je terugkijken
Als iets altijd eeuwig immer genau duurt
Wir haben es nicht gewoesjt
Wir werden ein anderes Fach gekozen gehaben gemacht
Het hekwerk valt om
Iemand belt de Heras
Maar iedereen rent voor zijn leven uit
De deuren openen naar de verkeerde kant
De aarzeling
De blik
De fietspomp
Het gevoel dat het eindigt zonder over te zijn
Doe je ding, want kijk
Daar ben ik ik IK!
Ik lever mijn rijbewijs in
Verkoop mijn fiets
Maar onderdeel ben je ook door niets te doen
Ook een paal heeft een rol
Want alles bestaat
Ook dat wat je met rust

De taxi: helemaal zo gek nog niet,,,, MAAAAR
SLAKKEN ZIJN OOK WEL EENS OP TIJD

Geef een reactie