De Akoestiek: Johnny Dangerously, Turin Brakes, Ray LaMontagne

Continuïteit is vaak ver te zoeken. Ik doe wel degelijk een poging om een soort ‘reeks’ op te zetten, maar vaak is na een paar afleveringen de lol er wel vanaf. Toch een nieuwe poging vandaag… Ik wil proberen iedere week, of in ieder geval iedere twee weken akoestische versies van liedjes te posten. Ik heb een vrij aardige collectie opgebouwd en daar plukt u nu de vruchten van. Ze blijven een week te luisteren (vanwege een gebrek aan vrije ruimte) Te beginnen met…

Johnny Dangerously The Great Escape
John Bramwell
Johnny Dangerously heet eigenlijk John Bramwell, en dat moet bij de trouwe lezer van ditisstefan.nl bellen doen rinkelen. Inderdaad, dat is de zanger van het huidige I Am Kloot dus. In een grijs verleden was Johnny echter lokale TV-persoonlijkheid en singer/songwriter, onder de naam Johnny Dangerously. Een van mijn favoriete nummers van de beste man is The Great Escape. Het laat zien hoe de beste man zowel een catchy nummer kan schrijven als een geweldige tekst. Deze versie is live opgenomen bij Radio Merseyside.

You were born with football boots and a sun-tanned complexion
You once thought that on reflection,
I’ve really got it made

The Great Escape

Turin Brakes – Wicked Game
Turin Brakes 2007

Turin Brakes zal wel vaker terugkomen in deze rubriek… Hier een aardige cover van Wicked Game, waarmee Chris Isaak een hit scoorde. Turin Brakes speelt het, zonder enige ironie, live bij XFMs Live @ Leicester Square in november 2007.

The world was on fire and no one could save me but you.
It’s strange what desire will make foolish people do.

Wicked Game

Ray LaMontagne – Until The Sun Turns Black
Ray LaMontagne

Mijn favoriete Amerikaanse singer/songwriter met een van mooiste liedjes. Dit is de titeltrack van zijn tweede album, Until The Sun Turns Black, over de huidige materialistische maatschappij en hoe nutteloos al die dingen zijn als de zon uitgaat. Maar dan met wat meer tact, natuurlijk. Deze versie speelde hij bij een sessie bij het Amerikaanse KEXP in oktober 2004.

Can you see the young and pretty confident as cops
Looming laughing in the shops
Till the sun turns black

Until The Sun Turns Black

Verzoekjes zijn welkom :).

1 reactie

Geef een reactie