Definitely, Maybe & The Time Of Times

Dames opgelet, een nieuwe romkom komt eraan… Definitely, Maybe… De film mixt de schattigheid van een klein meisje (gespeeld door het meisje van Little Miss Sunshine en gezien het feit dat de grap nogal Pimfandischasjo-incrowd zou zijn, maak ik hem maar niet, Knoert – al kijkt hij hier vast niet) met, voor de verandering, een keer niet Hugh Grant. De stuntelige man wordt gespeeld door Ryan Reynolds (die volgens mij hiermee het genre van de romantische komedie betreedt, hiervoor speelde hij in slechte films als Van Wilder en Harold & Kumar Go To White Castle).

Het gaat er in de film om dat al zijn relaties zijn stukgelopen en zijn dochtertje helpt hem inzien dat het zo niet langer gaat. De trailer is vast duidelijker:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/NfUwvTvzrg8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Op de soundtrack treffen we onder andere Badly Drawn Boy aan (ook verantwoordelijk voor de soundtrack van About A Boy – wel met Hugh Grant en best grappig). Alleen schreef de man met de wollen muts dit keer geen nieuw werk. In plaats daarvan nam hij een liedje van zijn meest recente album (Born In The U.K.), dat inmiddels ook alweer dik een jaar oud is. Om de levensduur van dat album nog een paar maanden te rekken, wordt nu het liedje The Time Of Times (ah, dat verklaart de titel van deze log) gebruikt in de Engelse romkom… En dan is de platenmaatschappij niet te beroerd om de download only single van een video met lichteffecten en feelgood fragmenten te voorzien. Oh, en er zijn meteen wat extra instrumenten in de mix gegooid, zodat ook echte fans hem misschien wel kopen… De video dus:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Fb5T0gcHZBg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Ach, het is een aardig liedje. Maar feit blijft dat het nummer, ook dik een jaar na het verschijnen van Born In The U.K., nog heel erg op The Shining lijkt, een liedje van diezelfde Badly Drawn Boy. En dat dat nog steeds een mooier liedje is (zeker in de Plain uitvoering, maar daar bestaat dan weer geen opname van). Wel is er een aardige live versie van de man met de wollen muts:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/sCnFiZ7AO8M" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

(check ook hoe Damon na 1 couplet even stopt om het liedje toch aan iemand op te dragen)

Definitely, Maybe draait vanaf 6 maart in de Nederlandse bioscopen, dus op Valentijnsdag moet je een andere activiteit zoeken (tenzij je bereidt bent je date te overrompelen met een reisje naar London). De nieuwe versie van The Time Of Times wordt op 4 februari als download uitgebracht. Dat is in ieder geval goedkoper.

Geef een reactie