Stefan leest: Oorlog en Vrede (1)

Stefan Leest Tolstoj
Stefan Leest Tolstoj: Oorlog en Vrede
Nu op: bladzijde zeven
Bladzijdes gelezen: twee
Huidige gemoedstoestand: nog duizend plus negen pagina’s te gaan… *zucht*
Waardering: nog geen uit vijf

Bent u nog bekend met Het Plan in 2008? Daarin stond dat ik Tolstoj ging lezen. En dat doe ik dan ook. Of ja, ik begin er in ieder geval in. Of ja, ik ben er al in begonnen, het voorwoord heb ik al gelezen. Van het lezen doe ik in ieder geval verslag op ditisstefan.nl, ik ben namelijk bang dat ik de 1016 bladzijdes niet 1, 2, 3 uit ga hebben. En wie wat kan ik dan net als Richie uit Bottom zeggen:

There. That’s War and Peace finished. I knew it was that Russian bloke that did it. Same as the last time…
(…)
I could have written that. I would have done, too if that Tolstoi bloke hadn’t sneaked in first. Yeah, only I’d have jazzed it up a bit, put in a few nudey pictures and a couple of car chases.
I wouldn’t have called it War and Peace, either. I’d have called it something more appropriate like… A load of old bollocks!
(…)
Count Leo Tolstoi… Well they spelt the Count wrong, didn’t they!

In ieder geval, de logs in dit kader zullen over mijn leeservaring gaan en niet zo zeer over de inhoud van het boek. En ik ben snel afgeleid. Dus dat wordt vast lachen.

Ik moet zeggen dat ik met hogere verwachting aan In de ban van de Ring begon, maar dat kan ook zijn omdat ik deel 1 toen net in de bioscoop had gezien. Aan de andere kant wordt het boek natuurlijk wel als klassieker gezien door velen voor (en waarschijnlijk ook na) mij. Dus heel slecht kan het niet zijn… Waarbij ik wel moet aantekenen dat ik een versie uit de vorige eeuw heb. Dat zal de leessnelheid niet bevorderen, maar een klassieker moet ook niet té flitsend zijn…

We zullen zien.

Geef een reactie