LVDD – De nieuwe Elbow, Grounds for Divorce

I’ve been working on a cocktail, called ‘Grounds for Divorce’

Elbow

Ben ik de enige die bij het horen van de nieuwe Elbow aan Muse moet denken? Hij is sexy en hard, maar dan met betere teksten (niet dat de teksten van Muse zo slecht zijn, overigens)…. Oh wacht, u kent de nieuwe Elbow nog helemaal niet…

Downloaden

Theres this whispering of jokers doing flesh by the pound
to a chorus of supposes from the little town hoods
There’ll be twisted karaoke at the aniseed lounge
and I’d bring you further roses but it does you no good, and it does me no good, and it does you no good…
There’s a hole in my neighbourhood down which of late I cannot help but fall
There’s a hole in my neighbourhood down which of late I cannot help but fall
Someday we’ll be drinking with The Seldom Seen Kid…

Het betreft hier de eerste single van het nieuwe album The Seldom Seen Kid. Dat album ligt in de winkels op 17 maart, dus u heeft nog zo’n anderhalve maand de tijd om uw kennis over Elbow bij te spijkeren. Een goede plek om te starten is dit interview: Coldplay ripped us off, but we don’t care. Guy Garvey is gewoon een net iets betere songwriter (dan een Chris Martin) en daar profiteren de fans dan weer van… De teksten gaan een behoorlijk stuk dieper dan die van Coldplay en de muziek bestaat uit een gelaagdheid die een beginnende luisteraar misschien voor lawaai zal afdoen, maar die bij herhaaldelijk luisteren toch echt van een overweldigende schoonheid blijkt gemaakt te zijn. En LIVE zijn ze fantastisch.

1 reactie

Geef een reactie