De Akoestiek (2)

De Akoestiek Logo

De tweede aflevering van De Akoestiek, de zondagmiddagrubriek die tot nu toe slechts één keer op zondag verscheen. Maar het belangrijkste is dat er überhaupt een tweede aflevering is. Een tweede aflevering met mooie akoestische versies van liedjes. Verzoekjes zijn welkom in de comments, maar eerst moet u natuurlijk luisteren naar…

 

Erlend Øye – Above You

Erlend - Akoestiek

Zo af en toe wil Erlend Øye nog wel eens alleen met zijn gitaar optreden. Dit doet hij bij voorkeur in een warm land waar veel jonge tienermeisjes hem aanbieden (en dan wel klagen dat het te warm is). Bijvoorbeeld in Argentinië. Nu wil het geval dat Erlend Øye in veel verschillende bandjes speelt en met veel verschillende mensen. Ik noem Kings of Convenience, ik noem The Whitest Boy Alive, ik noem Kompis, ik noem Röyksopp, ik noem Korsakow, ik noem nog heel veel andere namen… Het punt is dat je met zoveel verschillende acts je een heel verrassend repertoire te gehoren kan brengen. En Erlend Øye kijkt dan ook altijd even welke liedjes hij ook alweer heeft geschreven alvorens een optreden te beginnen. En dan heeft hij blijkbaar nog wat extra materiaal op de plank liggen (en dan ook nog een hoop covers). Ik zeg altijd dat Eirik het echt muzikale brein van de Kings of Convenience is, maar het kan niet worden ontkend dat Erlends fulltime muzikantenbestaan hem goed heeft gedaan. Zijn liedjes lijken er alleen maar sterker op te worden. Deze opname van Above You komt van een optreden in Argentinië in 2007. Zoals altijd niet helemaal foutloos, maar dat draagt bij aan de charme :).

Luisteren >>

 

Die Prinzen – Deutschland
Die Prinzen - Akoestiek

 

Die Prinzen, ze moeten nog vers in uw geheugen zitten, brachten de afgelopen jaren vooral door met het optreden in ‘akustischen’ setting. Het schijnt dat 2008 een nieuw album gaat brengen, maar tot die tijd moeten we het doen met de live CD Akustisch & Live uit 2006. En die CD is best goed. Ja, echt. De Duitse dollemannen die hits scoorden met Millionär, Küssen Verboten en Mein Fahrrad kunnen heel goed akoestisch spelen. Luister maar eens naar het ‘Liebesliet’ Deutschland:

Luisteren

Elbow – Some Riot (Brambles)
Elbow - Akoestiek

Ik meldde het al eerder deze week, het nieuwe Elbow album verschijnt in maart. Nu vast een akoestische versie van een van de nummers op het nieuwe album. De allereerste live versie van het nummer stond ooit op ditisstefan.nl als Friend Of Mine, maar deze versie komt uit een kerstshow op BBC Radio 1.

Luisteren

Geef een reactie