Murphy’s Quiz Night

Update: Check ook het diepteinterview met mijzelf op Voxlog.

Nieuw in het Cultuurcafé… Om de twee weken de Murphy’s Quiz Night. Ik was er zelf tot de dag ervoor niet van op de hoogte, maar door Ellen en co. werd ik overgehaald mee te doen. Een team van 7 man bleek echter te groot (vijf is maximum volgens de officiële regels) en dus werden we opgesplitst. Uiteindelijk vormden Maarten, Peter en ik één team (en Ellen, Kim, Renée en Roel het andere).

Enfin, bij de eerste tussenstand stonden we tweede, dus dat ging goed (al was het verschil met de nummer 1 en de nummers 3 één heel punt). Daarna ging het echter dramatisch slecht. Bij de muziekronde scoorden we best aardig – dachten we – maar in de laatste ronde haalden we wederom vrij weinig punten.

Maar we waren geen (gedeeld) vierde, ook geen derde. Dus waren we tweede. Dachten we. Maar we bleken ineens te hebben gewonnen, met twee punten verschil, maar toch… Met vijftig punten (niet slecht voor debutanten) kregen we een fles Belgisch bier, Heineken bretels en magneten, twee bier T-shirts (waarvan de Duvel in mijn bezit is) en een schort (en de helft van de drankrekening). Een erg goed resultaat voor de Levy Steinbergs, dus! Check het scoreverloop hieronder (het is een grote afbeelding):

Scores

Zoals je kunt zien ownen we vooral heel erg in de muziekronde, waarin we verreweg de meeste punten haalde. Als we daar één nummer en artiest niet hadden geweten, dan was het al gelijk spel geweest. Al hebben we ook wat domme fouten gemaakt. Zo veranderen we twee keer een goed antwoord naar een fout antwoord… Maar dat kunnen we nu vergeten. De eerste Pub Quiz van het CultuurCafé staat op onze naam. Waar een klein team groot in kan zijn…

Waarvan akte.

5 reacties

Wat kan ik zeggen: het was fan-tas-tisch. Ik wil graag iedereen bedanken, die het vroeger altijd stom vond dat ik encyclopedieën las voor het slapengaan; ik las ze alleen maar met nog meer plezier, altijd mijn uiteindelijk doel voor ogen houdend: WERELDHEERSCHAPPIJ! KENNIS IS MACHT!

Overigens zijn er serieuze plannen om op 13 maart weer mee te doen, dus als je zin hebt, Stefan… De Levy Steinbergs zullen dan misschien versterkt worden met de heer Geerts en de heer Sparenburg.

Oeh Quiznight is gaaf!! Wij hebben ook wel eens gewonnen, maar dan kreeg je een fles Whiskey. Ben er nu wel achter dat ik dat niet lust 🙂

Het was erg geslaagd ja! Jullie hebben terecht gewonnen, gefeliciteerd! Al doet het me wel pijn dat we niet gewoon in één team mochten. Dan hadden wij namelijk ook gewonnen…

En Marc, de volgende keer moet je echt meedoen. We kregen een vraag over Simon & Garfunkel én een vraag over The Beatles. Die wisten we natuurlijk allebei niet (schaam schaam)

Geef een reactie