Kings of Convenience: even geduld AUB

Als u al actief luisterde naar de Kings of Convenience ten tijde van Quiet is the New Loud, dan denkt u vast met enige frustratie terug aan de drie jaar die verstreken voordat album twee, Riot On An Empty Street verscheen. Drie jaar is blijkbaar niets, want album drie (vier als je remixalbum Versus meetelt en vijf als je het naamloze debuut dat alleen in Amerika uitkwam ook meetelt) komt er voorlopig nog niet aan. De band maakte namelijk op Myspace bekend dat ook zij EMI verlaten, de platenmaatschappij met problemen sinds ze werden overgenomen door een investeerdersbedrijf Terra Firma.

Enfin, er zijn inmiddels 9 liedjes klaar om opgenomen te worden (en nog minstens 10 work in progress), maar het is nog even de vraag wanneer en hoe de liedjes het licht gaan zien.

Tot die tijd spelen de heren, net als op de cover van Riot on an empty Street, nog maar een potje schaak.

Kings of Convenience schaken

Al moet voor de volledigheid wel vermeld worden dat Erlend over 2 maanden in de Paradiso en Rotown speelt met The Whitest Boy Alive en dat Eirik op het nieuwe album van Rubies te horen is met zijn band Kommode. En dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar het wordt wel echt tijd voor album 3 nu… En je maakt mij niet wijs dat er geen enkel label is die de muziek wil uitbrengen van een band die, met name in Amerika, op het punt staat om door te breken…

Tot die tijd moeten we het doen met bijvoorbeeld acapellaversies:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Kj2VKLm5oAY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Harry Potter montages:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/fndXmp0mQVI" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

En het (inmiddels 2 1/2 jaar oude) nieuwe liedje The Boat BehindLuister.

Geef een reactie