I Am Kloot spelen goed

Gezien: I Am Kloot (+ Pien Feith), 28 maart 2008 @ Doornroosje.

Vrijdagavond speelde I Am Kloot in Doornroosje, Nijmegen. Maar voordat het zover was, kregen we eerst een verrassend lang spelende support act. Pien Feith hield het volgens mij wel drie kwartier vol. Helaas was ik niet extreem geboeid door de Utrechtse en haar band. Het is niet dat alle liedjes saai waren, of dat ze heel slecht speelden, ik heb gewoon niet zoveel met depressieve, jengelende, soms raar gestructureerde rockachtige liedjes. Het geluid kwam af en toe wat rommelig over, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik niet met de gespeelde muziek bekend was. Maar goed, hieronder een slechte foto van Pien (klik erop om te vergroten)… Of zie bij File Under een fatsoenlijke foto.

Pien Feith @ Doornroosje

Enfin, I Am Kloot begon zoals gewoonlijk dik een kwartier later dan gepland, wat helaaserdepaas was voor mensen die terug moesten naar een andere stad, maar dus niet voor mij. Het trio had de McLeod-gebroeders wederom meegenomen, net als in 2006, en wederom tot mijn frustratie.

I Am Kloot

Oké, ik overdrijf, vooral omdat ze niet altijd even goed hoorbaar waren, maar ik blijf erbij dat I Am Kloot als trio net zo goed speelt, en ik durf zelfs te stellen ‘beter’. Maar goed, ze waren erbij (overigens in tegenstelling tot Carice……), en daar moeten we het mee doen. Wie er overigens ook bij waren, waren mensen met grote fotocamera’s. Ik heb helemaal geen bezwaar tegen één of twee fotografen, maar dit keer stonden er minsten vijf op de voorste rij, waarvan één hele irritante van 2.10 meter, die mij niet zo zeer als wel de kleinere mensen die met me meewaren het zich ontnam. Overigens heeft één van die vele fotografen wel een goede foto gemaakt van Peter Jobson. Zie file-under.

John, Peter, Andy en die andere twee speelden in ieder geval heel veel. Het betrof een selectie van met name de eerste CD, Natural History, en de laatste, I Am Kloot Play Moolah Rouge, die vanaf maandag 7 april in de winkels ligt. Volgens het principe oud liedje – nieuw liedje werd in rap tempo een reeks hoogtepunten en minder hoge hoogtepunten afgewerkt. Maar niet voordat bassist Peter een hoop sigaretten heeft gescoord in het publiek (zijn sigaretten waren ‘op’). Voor zover ik me de setlist kan herinneren (de afgedrukte exemplaren werden al van het podium gerukt voordat de encore werd ingezet!), zag die er zo uit…

One man brawl
From Your Favourite Sky
Hey Little bird
Because
Ferris Wheels
Twist
Suddenly strange
Someone like you
No fear of falling
Same deep water as me (zonder hoorn, helaas)
Over My Shoulder
The Runaways
I believe
Storm Warning
Even the stars
To You
Proof
Life in a day

Encore:
Astray
Morning Rain
Dark Star

Maar goed, lang verhaal kort: goed optreden, mooie momenten bij Astray, Proof en Ferris Wheels. Van dat laatste nummer werd de romantiek alleen even verstoord toen – jawel – een van de gebroeders McLeod te vroeg het pianodeuntje aan het eind inzette. John keek dringend en strak opzij, zodat de fout werd hersteld en het refrein nog een keer werd gezongen. Het demonstreert hoe belangrijk de band een fantastisch optreden wil neerzetten. Tussen de liedjes mag er genoeg gelachen worden, maar tijdens de nummers is het perfectie dat moet worden nagestreefd.

Al met al was dit optreden van I Am Kloot gewoon goed, net als alle andere optredens van I Am Kloot die ik heb gezien. Desondanks krijg ik een beetje het gevoel alsof I Am Kloot een paar jaar geleden, in 2003-2005, nog veel beter was. Maar het kan ook zijn dat na ze zeven keer live te hebben gezien de gewenning intreedt. Maar het was in ieder geval goed genoeg om de volgende keer weer te gaan.

2 reacties

Geef een reactie