Vrijdaghumor: More Cowbell

Amerikaanse sketches zijn niet altijd even grappig, maar deze is, eerlijk is eerlijk, briljant. Saturday Night Live neemt wel vaker andere programma’s op de hak. Hier wordt Behind The Music opgenomen, een documentaireserie over bekende bands and artiesten. In principe al voer genoeg voor een grappige sketch met alle – in iedere documentaire aanwezige – ruzies, concerten en albumopnames, maar SNL wist iets beters. In de sketch wordt een nummer van Blue Öyster Cult opgenomen (Don’t Fear)The Reaper. In de originele versie van het nummer hoor je aan het begin en het einde van het nummer een cowbell. Dit namen de mensen van SNL als uitgangspunt voor hun sketch. De producer wordt gespeeld door Christopher Walken, Gene Frenkle (die overigens nooit heeft bestaan) bespeelt de cowbell. In combinatie met het cliché dat ruzie in de band heet, levert het een hilarische sketch op…:

More Cowbell

De sketch is een van de meest bekende SNL-sketches en werd onder andere geadopteerd door scholen (iedereen mag meedoen) en er zitten verwijzingen in computerspellen, films en TV-programma’s.

I’ve got a fever, and the only prescription is more cowbell!

Geef een reactie