Mooie ogen zien niet mooier

0:30 uur Kruispunten en Rotondes

0:40 uur Daadkracht op een volgbaar tempo

0:50 uur Handel of Wandel

1:00 uur Mooie ogen zien niet mooier

Maar of je nu de installatie nakijkt of niet, als de omgeving niet voorwaardenscheppend is, houdt het op. Ik denk niet dat het vanavond veel anders was gegaan indien ik de machine had gerepareerd. Vernieuwingsdrang hebben we allemaal wel eens, maar het komt er meestal op neer dat een week of wat later we in hetzelfde patroon zitten als voor de drang en dat diezelfde drang wederom om de hoek komt kijken. Het heeft geen zien om te vernieuwen om te vernieuwen. Of om met ‘andere ogen’ naar de wereld te kijken. Nee.

‘Je hebt mooie ogen,’ zei ik.
‘Dankjewel’, klonk het, na een aarzeling.
‘Zien die de wereld dan ook mooier?’
‘Op dit moment even niet’, zei ze, waarna ze zich omdraaide en wegliep.

In een andere situatie had ik hier vast om gelachen.

Nawoord: helemaal vergeten het einde te posten… Maar bij dezen besluit ik de eerste reeks/poging om ‘iets anders’ te posten op ditisstefan.nl dan alleen maar dingen over mijn leven of over muziek. Inmiddels wordt hard gewerkt aan een vervolg met de werktitel ‘Opzet voor een romantische komedie.’ Waarover later meer.

Geef een reactie