‘Happiness Is Only Real If Shared’
Christopher McCandless

Het citaat hierboven komt uit de film Into The Wild, die we keken op studiereis. Een fantastisch mooie film (voor diegenen met het geduld om hem helemaal uit te zitten). Bij een studiegenootje liepen de tranen over de wangen en volgens mij was er geen enkele bezoeker die niet onder de indruk was. Gaat dat dus zien.

Het citaat is echter ook heel erg van toepassing op onze studiereis, zoals Maarten ook impliceert op zijn blog. Ik denk dat Maarten het muzikale deel van Leuven al heeft opgesomd (met drie hele foute liedjes en natuurlijk het prachtige ‘Maps – How I Feel About You’).

Ik zal binnenkort wel een groot verslag schrijven, maar dat gaat nu nog wat moeilijk – even bijkomen… Voor nu daarom ‘slechts’ een kleine aanvulling op Maartens muzikale post en een verhaal voor de kleinere bezoekers van Ditisstefan.nl. Het heet ‘Koekiemonster is dol op Koekjes’.
[flash https://ditisstefan.nl/nl/wp-content/uploads/2008/04/sv_a0029.flv w=352 h=288]

En nog de Turin Brakes versie van een liedje dat Maarten al postte:

[flash https://ditisstefan.nl/nl/wp-content/uploads/2008/04/03-turin-brakes-cheers-theme-song.mp3 h=20]

En nog een mooi liedje uit Into The Wild:

Bedankt voor een fantastische drie dagen allemaal!

Previous ArticleNext Article
Stefan is online adviseur, redacteur en tekstschrijver. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Nijmegen, maar werkt inmiddels bij ZB Communicatie & Media in Ede. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar, maakt, ontwerpt en onderhoudt hij websites.

This post has 7 Comments

7
 1. Mijn favoriete zin uit het laatste nummer is nu al ‘I know the rules, but the rules do not no me’… geweldig!

  Mooie post, totally dig koekiemonster uiteraard 😉 en de versie van hét vriendschapsnummer door Turin Brakes en ben benieuwd naar de verdere verslagen.

 2. Heej Stefan!
  Wat een fantastisch filmpje. Ik lig helemaal in een deuk hier, haha!
  Ik vond het tof dat je erbij was, amai, en ook de gitaarmuziekjes bij de picknick waren errug plezant!!!
  Groetekes

 3. Bedankt Stefan! (Stefan) (Stefan) (Stefan) (Stefan). Als dank voor je mooie woorden heb ik nog een leuk anachram voor je bedacht:

  Stefan Meeuws
  Uw Feestemans

  (Volgens de regels van de oude spelling, want je kan natuurlijk maar op één feest tegelijk zijn. Hahaha!)

  Heb trouwens bij mij nog wat nummers toegevoegd die schitterden door afwezigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

N.

Nieuw jaar, nieuwe Mac

Kun je vrienden zijn met je computer? Niet iedereen zal warme gevoelens koesteren jegens zijn digitale werkpaard, maar ik wel. Net vóór ik begon bij mijn eerste baan, kocht ik – toen ik nog net recht had op onderwijskorting – een iMac. Het was een hele grote, wel 27”, die ook meteen de tv zou zijn in mijn studentenkamer en later in mijn studio. Ik heb er de nodige films en series op gekeken, ja, maar er ook heel veel opgewerkt: teksten geschreven, websites gemaakt, software gereviewed, van alles. Jarenlang deed hij alles wat er op wilde, zelfs af en toe een spelletje. 

Een paar jaar geleden kreeg hij kuren. De grafische kaart deed het niet meer. Via YouTube-video’s kwam ik erachter dat dit euvel te verhelpen was door de kaart uit de iMac te halen en kort in de oven te bakken. Zo gezegd, zo gedaan. Dik twee jaar lang kon ik mijn iMac nog blijven gebruiken. Tot deze zomer, dan. Net voor ik een livestreamsessie voor Ether Site zou doen met een Duitse vriend, gaf de grafische kaart wederom de geest. Paniek! Snel alles op een andere geleende laptop geïnstalleerd… Sindsdien had ik, op mijn iPad na, geen echte computer meer. En dat was best jammer. Je kunt best veel op een iPad tegenwoordig, maar niet alles…

Eerlijk gezegd vertoonde de relatie met mijn iMac al een aantal jaar scheurtjes. In mijn appartement, waar ik in 2015 (volgens mij) naar toe verhuisde, had ik eigenlijk geen goede plek voor de iMac. Het apparaat stond op de slaapkamer, met het idee “dan kunnen we er soms film op kijken” – maar dat deden we eigenlijk nooit. En als ik de iMac nodig had voor ‘werk’, moest ik ‘m verhuizen naar de woonkamer. Als ik eerlijk ben, stond die gigagrote iMac nu vooral in de weg. 

En dus scheidden onze wegen eind 2020. Ja, ik deed in de herfst nog een poging om de videokaart nogmaals te redden, maar er brak een kabeltje bij het repareren en dat was de druppel: hier was geen redden meer aan. Daarom besloot ik een nieuwe te bestellen. 

Het is een Mac mini geworden. Een redelijk klein apparaat wat ik overal in huis kan neerzetten, net waar ik wil. Waar ik op kan inloggen met mijn iPad, maar die ik ook kan aansluiten op een beeldscherm of op de tv. En die ik kan verstoppen als ik ‘m niet nodig heb. Het is een hopelijk veelzijdig beestje, dat zich zal aanpassen naar gelang mijn gebruik door de jaren zal veranderen.

Afgelopen maandag kwam hij binnen. De eerste software heb ik geïnstalleerd en de eerste klusjes heb ik er zelfs al op gedaan. Ik heb er voor het eerst dit stukje op geschreven en ik heb getest of ik weer mee kan doen met een spelletje Age of Empires II, wat mijn vrienden online af en toe spelen. Het antwoord lijkt: ja!

Ik weet niet of deze Mac mini het ook tien jaar volhoudt. Het is een (iets) goedkoper apparaat dan de vorige iMac uit 2009, maar ik hoop er weer jaren mee vooruit te kunnen. We gaan het zien. 

Ondertussen staat mijn oude iMac nog in een hoek in de slaapkamer. Nadat de bestanden die ik nodig heb, zijn overgezet, gaat ‘ie waarschijnlijk op Marktplaats. De onderdelen zijn vast nog wat waard. Het voelt een beetje als een onwaardig afscheid. Straks staat ‘ie waarschijnlijk onder “available for parts” op Marktplaats. Terwijl we tien jaar samen hebben kunnen nerden, bijna elf jaar zelfs. Samen hebben we de eerste tien jaar van mijn werkende leven doorgemaakt. Maar het eind is gekomen. Hij weet er, zodra ik de harde schijf heb gewist, niet veel meer van. Maar ik zal ‘m niet gauw vergeten.