Kassa…

Daar sta je op maandagavond in de rij voor de kassa bij de Albert Heijn XL. Je hebt niet veel tijd. Bij de ingang zoekt een huisvrouw jokers in de voordeelboekjes. Tevergeefs.

Joker stickervellen zitten als bijlage in de Bonus van week 21 en week 22. Geen Bonusbezorging in uw woongebied, dan kunt u in betreffende weken een Joker Stickervel krijgen bij de servicebalie in uw AH-winkel.

Voor de volgende keer, dus…

Enfin, je doet de boodschappen. Je komt bij de kassa. Je neemt voor de verandering een keer de kortste rij. Er staan twee mensen voor je. Een huisvrouw van een jaar of vijfenveertig en een meisje van dik halverwege de twintig. Beide dames hebben niet bijzonder veel bij zich. Wat kan er fout gaan? Veel. Want de jokerweken zijn begonnen…

Ieder weldenkend mens kijkt even waar je je stickers dan opplakt. Maar deze huisvrouw van een jaar of vijfenveertig niet… Die stickers mogen namelijk niet overal op geplakt worden. Leest u mee?

Plaats artikelen met AH Jokers als eerste op de kassaband en zorg ervoor dat de AH Jokers duidelijk zichtbaar zijn voor de caissière.

Dat had mevrouw uiteraard niet gedaan…

De AH Jokers kunnen gebruikt worden op alle artikelen, met uitzondering van tabak, geneesmiddelen, babyvoeding voor baby’s tot 1 jaar, boeken, telefoon- en strippenkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangskaarten en loten.

Maar dat wist mevrouw niet… En toen wilde ze de stickers ergens anders opplakken…

De AH Jokers kunnen niet gebruikt worden in combinatie met 35% kortingstickers, 30% Merkjokers, wijnkorting en Kies&Kook.

“Mag het op deze kaasschaaf?” Ja dat mag, maar niet als er op de andere kant een sticker met 35% korting zit. En de huisvrouw vroeg het op zo’n gemene manier. Vragen naar de bekende weg is dan heel vervelend.

Maximaal één AH Joker per artikel.
Maximaal vijf AH Jokers per week.

Toen had ze er inderdaad één over… Die doneerde ze dan maar aan het middentwintigmeisje achter haar op een toon alsof ze Moeder Theresa zelf was.

Enfin, dat duurde dus dik vier minuten. Je kreeg medelijden met het kassameisje. Ze werkte er duidelijk nog niet zolang, praatte nog heel zacht en durfde niet te vragen of de vrouw zegels spaarde. Maar dat was nog niet het einde.

NEEN!

De vrouw in kwestie had namelijk geen boodschappentas, of een plastic tas, of een kratje… Driewerf NEEN! De huisvrouw die halverwege de veertig was, gebruikte die plastic zakjes die eigenlijk veel te snel kapot gaan om haar boodschappen in te doen. En het is niet zo dat ze die zakjes op een normale manier afscheurt. Neen ze trekt eerst aan de rol, zodat die ongeveer de lengte van vier zakjes afrolt, trekt er één met brute kracht vanaf en begint daar een tiende van haar boodschappen in te doen. Het proces kost zoveel tijd, dat het middentwintigmeisje en jij uiteindelijk allebei eerder klaar zijn met de boodschappen. Terwijl ze met het inpakproces bezig is, kijkt ze enkele malen triomfantelijk op met een blik die lijkt te zeggen: “maar ik bespaar wel…”

Je wilt haar slaan. Je wilt haar schoppen. Je voelt woede opborrelen. Maar je doet niks. Uiteraard doe je niks. Maar je denkt wel bij jezelf: “die musicalweken waren veel leuker.”

2 reacties

Ze durfde niet te vragen of de vrouw zegels spaarde? Haha!
Ik moet binnenkort ook op de AH-kassa, jeeeeeej 😉 Zulke klanten, daar doe je het voor (H)

Geef een reactie