De Week in Vogelvlucht

Maandag
Sneller, sneller, sneller… Maar toch nog 20 minuten voor middernacht de opdracht af. Een typische maandag, maar zonder sporten.

Dinsdag
Presentatie bij 19de eeuws ging wel goed. Campusdag, maar alleen Room Eleven meegekregen. Maar dat was wel heel zomers en verrassend goed. Alleen de rustige nummers vond ik niet zo goed werken, gezien het publiek: vooral mensen die Room Eleven een beetje kennen en in soort van feeststemming zijn. Maar een zeer vermakelijk uur.

Woensdag
Gastcollege van opperverzamelaar Koen Peeters (van ‘Grote Europese Roman’). Vermakelijk verhaal en leuke verzamelingen. Over het niet winnen van de Libris: ‘Zolang ik de prijs niet win, ben ik jong en veel belovend.’ Waarop onze docent zei: ‘Dus op uw negentigste bent u nog jong en veelbelovend?’ Het antwoord luidde: ‘Nee, dan heb ik hem wel al gewonnen.’ Ook probeerde hij ons ervan te overtuigen dat we vóór de Europese grondwet hadden moeten stemmen (don’t blame me), maar hij relativeerde ook de eenheid en kracht van Europa: ‘Europa is maar een context.’ Daaraan toevoegend: ‘Het is een interessant discours, mensen kunnen elkaar ontmoeten en respect tonen voor de dingen die landen elkaar hebben aangedaan.’
Des avonds ‘Earth’ gezien. Mooie film, fantastische beelden en je mag van mij best zeggen dat de ijsberen in 2030 zijn uitgestorven (dierentuinen, anyone?), maar dan begrijpen we de hint. Dan hoef je niet nog een moraal erachter te plakken dat we allemaal naar loveearth.com moeten gaan. We zijn toch geen Amerikanen?

Donderdag
Extreem inefficiënte dag, op de een of andere manier schoot het allemaal niet erg op. Des avonds voetbal gekeken. Eerste helft was niet slecht, behalve dat de helft van de tijd de aanvallers in elkaars weg liepen. Tweede helft was onder de maat.

Vrijdag
Gewerkt, des avonds feest van heel veel studiegenoten. Gezellig, sociaal leven gehad met mensen die ik niet ken en met mensen die ik wel ken.

Geef een reactie