‘Acoustic’

Een CD-box getiteld ‘Acoustic’. Dat moet wel goed zijn, dacht ik… Akoestische versies van bekende nummers! Dus ik downloadde die handel. Ik bekeek de tracklist en die zag er alleraardigst uit… Wel wat veel Simon & Garfunkel, maar verder niet heel slecht. Toen zag ik echter de voorkant van de CD:

Jawel, we hebben hier te maken met zo’n CD vol met té dramatische gitaarmelodie, gezwollen synthesizersound en géén zang. Zo’n versie waarbij je dan als je de drumsolo van ‘In The Air Tonight’ hoort, je een vaag getik op de achtergrond hoort, duidelijk geproduceerd door dezelfde computer als de synthesizer. De gitaar klinkt bovendien eerder als harp dan als instrument waarop gitaarbands tijdens radioprogramma’s spelen.

Dat betekent overigens niet dat we hier te maken hebben met een oerslechte, hilarische CD. De nummers die van oorsprong al akoestisch waren, zijn nog steeds heel goed te pruimen. Sommige nummers zijn echter erg dubieus. Bij ‘Shape Of My Heart’ denk ik aan Sting. De samensteller niet (hoewel wel andere nummers van Sting de CD hebben gehaald). In plaats van Sting horen we namelijk de grootste Amerikaanse boyband die de wereld gekend heeft.

Dat al die foute nummers net zo vertraagd en met gevoel voor drama worden gespeeld als bij de serieuze nummers het geval is, geeft de box een onbedoeld komisch tintje. Ik vraag me dan ook af wie dit soort CD’s nu daadwerkelijk koopt en volledig waardeert. Er zal wel een markt voor zijn, want ze verschijnen nog steeds. Maar ondanks dat de box het vast goed doet als achtergrondmuziek bij een etentje, is na een liedje of 5-6 mijn limiet wel weer bereikt.

En dan is het nu tijd voor een potje origineel raden. Doe je best:

1.

[flash https://ditisstefan.nl/nl/wp-content/uploads/2008/06/09.mp3 h=25]
2.

[flash https://ditisstefan.nl/nl/wp-content/uploads/2008/06/05.mp3 h=25]

En ten slotte nog de vraag: welk nummer zou u op deze wijze uit uw liftspeakers willen horen knallen?

3 reacties

Zoggel schreef:

1.My Heart Will Go On (na 2 seconden geraden)
2.Roxanne? (na 40 seconden geraden)

welk nummer zou u op deze wijze uit uw liftspeakers willen horen knallen? Bloodline van Slayer

Jan schreef:

Oeh dit is wel heel erg!
Die eerste is inderdaad My Heart Will Go On, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen wat die tweede is. Roxanne zou kunnen, maar ik ben nog niet echt overtuigd… Al klinkt het wel bekend.

Verzoeknummers heb ik niet, daar is dit echt te erg voor 🙂

Stefan schreef:

De tweede is inderdaad Roxanne :). En de eerste was ook niet zo heel moeilijk.. 😉

Geef een reactie