Ditisstefans Videomix

Een experiment. Ik weet niet of er animo is, maar dit is een spelletje annex goede reden om muziek te posten op een andere manier dan een liedje van de dag. Het werkte bij ‘Acoustic’ afgelopen weekend, dus misschien werkt dit ook wel…

Het idee is dat ik 3 liedjes / filmpjes post die ik goed vind. Maar de extra laag zit hem in de keuze. Want die liedjes hebben namelijk iets met elkaar te maken. Want ik heb ze natuurlijk niet voor niks uitgekozen… Maar waarom dan hè?

Voorbeeld… Ik post de drie videos ‘Dark On Fire’ van Turin Brakes, ‘Burning’ van The Whitest Boy Alive en ‘I Wish It Would Rain Down’ van Phil Collins. Dan kun je vanzelf redeneren: ‘Fire’ levert ‘Burning’ op en dan hoop je dat het gaat regenen zodat het vuur uitgaat. Maar zo makkelijk maak ik het natuurlijk niet (altijd).

In deze mix Phil Campbell met ‘Cold Engines’, The Decemberists met ’16 Military Wives’ en ‘I Will Follow You Into The Dark’ van Death Cab For Cutie.

De eerste twee videos moeten niet al te moeilijk met elkaar te linken zijn, maar de tweede en de derde? Het zit hem daar in ieder geval niet in de tekst… Succes! Overigens zijn er ook originaliteitsprijzen te verdelen (er zijn meerdere antwoorden mogelijk).

(Bij eventueel falen hoor ik graag wat u van de muziek vond)

Geef een reactie