Nabeschouwingen (2)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Deel 1

Oostenrijk – Kroatië (0-1)
Poule: 0-1
Mr. Bean, The Customer (uit ‘Little Britain’) en Peter Sellers… Allemaal konden ze in de aanval van Oostenrijk staan en niet opvallen. Want oh, ze probeerden het, die Oostenrijkers. Maar het ontbrak ze aan kwaliteit. Tsja, als je nog de mooie bewegingen van Ronaldo op het netvlies gebrand hebt staan, maken Standfest, Korkmaz en co. niet echt indruk. Ik kneep hem wel een beetje toen het na krap vier minuten al 0-1 werd voor de Kroaten… Maar toen ik na het eten in de tweede helft viel, was het nog steeds 0-1. En verrassend genoeg speelde Oostenrijk aardig mee.

Ik hoopte vurig dat het Oostenrijk zou lukken, maar het mocht niet zo zijn. Niet geheel verdiend won Kroatië van Oostenrijk. De Kroaten speelden erg zwak en lieten de Oostenrijkers komen en gaan. Dat noemen we niet controleren, maar afwachten. En als er dan een countermogelijkheid was, dan werd die matig uitgevoerd. Uiteindelijk bleef het 0-1. Goed voor mijn poule (want mijn voorspelling), maar niet bepaald een terechte uitslag. Als de Oostenrijkers nu gewoon een talent in hun midden hadden gehad… Dan was het harde werken misschien wel beloond. Nu ben ik de enige die wordt beloond, met een (gedeelde) eerste plaats in de poule.
Conclusie: ik gun het Oostenrijk heel erg, maar zonder voetbalskills kun je geen wedstrijd winnen…
Plek in Poule: 1/7 (+200 punten).

Duitsland – Polen (2-0)
Poule: 3-1
Het had zo spannend kunnen zijn… Maar beide ploegen wisten niet volledig te overtuigen. Ja, als het bij Duitsland goed ging, dan ging het ook echt heel goed, maar dat was vaak niet het geval. De Polen deden hun best, maar kwamen zelden dichtbij een doelpunt. Jammer, want ik hoopte zo op een derde goal, bij welke kant dan ook. 2-0 is in de poule namelijk de meest ongunstige score. Als een van de ploegen nog zou scoren, zou ik 20 punten voor een juist doelsaldo bij één ploeg krijgen en bij alleen winst maar 75. Nu zak ik naar de tweede positie, terwijl ik met één extra goal gedeeld eerste had gestaan en bij een goal aan beide kanten comfortabel eerste. Het is niet anders.

De wedstrijd was bij vlagen boeiend, een beetje zoals Portugal gisteren. Het ging niet slecht, maar we hebben beter gezien. En het zou heel erg vet zijn geweest als Podolski dat derde kansje er ook in had gekickt. Een hattrick is altijd ownage. Maar een 3-0 overwinning was eigenlijk ook niet helemaal terecht geweest. Uiteraard was deze wedstrijd geen ‘clash of the titans’, maar het had veel spannender kunnen zijn. Leo B. is vast teleurgesteld, maar ik heb geen enkel medelijden met hem of zijn Poolse team. In plaats daarvan zag ik mijzelf de Duitsers aanmoedigen. Nee, Leo, ik ga pas medelijden tonen als je team goed speelt en het niet weet te verzilveren. Duitsland speelde gewoon beter.
Conclusie: niet bepaald een perfect potje, maar we hebben in ieder geval een topscoorder.
Plek in Poule: 2/7 (+75 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 2:

EK Poule Dag 2

Morgen op het programma:
Roemenië – Frankrijk (0-1) (of hoe Frankrijk net als Kroatië worstelt een fatsoenlijke zege te boeken)
Nederland – Italië (2-0) (tegen beter weten in)

2 reacties

Geef een reactie