Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1 Dag 2

Roemenië – Frankrijk (0-0)
Poule: 0-1
Volgens mij hoef ik niet teleurgesteld te zijn dat ik deze wedstrijd grotendeels heb gemist. Door eigen sport- en studieverplichtingen zag ik slechts vijf tot zes minuten van deze wedstrijd en dat zelfs niet achter elkaar… Een gelijkspel komt Nederland achteraf gezien denk ik niet slecht uit. Het is alleen jammer dat ik het niet voorspelde…
Conclusie: Niets gemist… Denk ik…
Plek in Poule: 2/7 (+20 punten).

Nederland – Italië (3-0)
Poule: 2-0
Ik durfde het niet te hopen. Niemand durfde dat denk ik (in ieder geval niemand met realiteitszin). Maar het was een vermakelijke wedstrijd. Zeker niet foutloos (de frase ‘Huntelaar had hem gemaakt’ viel meerdere malen), maar toch zeer vermakelijk. Of die eerste goal nu buitenspel betrof of niet (ik ken de regels niet, maar ik denk niet dat je als verdediger zomaar achter de achterlijn mag gaan liggen zodat er ineens buitenspel staan – zelfs al heb je pijn), het werd tijd dat Van Nistelrooij hem erin legde. Niet veel later kwam de 2-0 en terwijl mijn hart schreeuwde: “meer, meer meer!”, dacht mijn hoofd: “kappen, 200 punten in de poule!” Ach, nu sta ik ook bovenaan, voorlopig.

Maar dat het uiteindelijk 3-0 werd zal niemand betreuren. Ik ook niet. Je kunt veel zeggen over deze wedstrijd, maar niet dat het geen boeiende wedstrijd was. Het belooft veel goeds voor de rest van het toernooi, al zit Nederland nu met één probleem: nu zijn de verwachtingen meteen wel héél erg hoog… Succes Marco!
Conclusie: ik ben… gelukkig.
Plek in Poule: 1/7 (+95 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 3:

EK Poule Dag 3

Morgen (eigenlijk vandaag) op het programma:
Spanje – Rusland (1-0) (Spanje boekt eindelijk een keer succes, ondanks het feit dat de mannen van Giddink geen alcohol hebben gedronken de avond tevoren – of misschien juist daarom)
Griekenland – Zweden (0-2) (nee, Griekenland… Niet deze keer… Niet deze keer…)