Nabeschouwingen (4)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3

Ik heb wat in te halen, daarom iets kortere analyses in deze aflevering…

Spanje – Rusland (4-1)
Poule: 1-0
Nou, ik had voorspeld dat Hiddink het niet zou gaan redden met Rusland en ik heb gelijk gekregen… Maar het was wel een erg straffe afstraffing. Maar Rusland speelde ook behoorlijk bagger. Het ging veel te sloom, veel te traag en de verdediging was soms ronduit dom. Maar goed dat ik niet de hele avond heb gekeken.
Conclusie: Deceptie voor Rusland…
Plek in Poule: 1/7 (+75 punten).

Griekenland – Zweden (0-2)
Poule: 0-2
Met de 200 punten die ik hier scoor sta ik ineens 371ste in de VI EK-poule… Wie had dat gedacht? Ik niet in ieder geval… Ik kan niet zeggen dat ik erg werd geboeid door de wedstrijd. Ik keek de wedstrijd met een schuin oog (ik had ook studiewerkzaamheden te verrichtten) en het ging niet bijzonder goed bij beide kanten. Uiteindelijk scoorde Ibrahimoviç een juweeltje en scoorde een Zweedse verdediger nu al de lelijkste goal van het toernooi… Maar hij zat en ik kon ondanks de slechte wedstrijd toch sympathie opbrengen voor de Zweden. Als ze nu iets beter gaan spelen, wordt het nog een leuk toernooi ook! En ja, de Grieken zullen al hun goden moeten inschakelen om nog door te gaan.
Conclusie: We zullen maar niet over kwaliteit gaan praten, maar een overwinning is een overwinning.
Plek in Poule: 1/7 (+200 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 4:

EK Poule Dag 4

Morgen op het programma:
Tsjechië – Portugal (2-2) (een spannende wedstrijd tussen twee kanshebbers)
Zwitserland – Turkije (1-0) (een kat in het nauw maakt rare sprongen)

Geef een reactie