Nabeschouwingen (5)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4

Tsjechië – Portugal (1-3)
Poule: 2-2
Wat een teleurstelling: 0 punten in de poule! Schandalig! Het begin van een bijzonder slechte dag, zeker? In ieder geval heb ik van de wedstrijd alleen de laatste minuten gezien (en daarmee hoe ik werd beroofd van 20 magere punten door een extra goal van Portugal)… Maar die goal was dan ook bijzonder goed uitgewerkt. Het wordt in ieder geval interessant wie er straks nog meer doorgaat: Tsjechië of Turkije… Waar zet u uw geld op?
Conclusie: Het blijft in ieder geval nog spannend in poule a…
Plek in Poule: 1/7 (+0 punten).

Zwitserland – Turkije (1-3)
Poule: 1-0
Ach, het ging best lang goed. De wedstrijd was alleraardigst, vond ik zelf, en de regen op het veld zorgde voor hilarische situaties in de verdediging. Toen de 1-0 was ik uiterst gelukkig, een kat in het nauw maakt dus inderdaad rare sprongen! Het werd echter al snel 1-1, tot mijn grote verdriet.

De tweede helft kreeg ik verder niet mee, in verband met het fantastisch leuke en geweldige A-feest (op de laatste goal na overigens, bij Van Buren hangt namelijk een kick ass groot scherm). Ik vond het jammer dat ik de wedstrijd niet daadwerkelijk af kon kijken, maar het A-feest was ook erg geslaagd. Het gevolg is nu overigens wel dat in de poule ik nog maar 5 punten van de nummer 2 ben verwijderd… Tijd om weer eens iets goed te voorspellen….
Conclusie: Het begon goed… Totdat Zwitserland ineens allemaal goals tegen kreeg en de Turken het Keizer Karelplein blokkeerden uit vreugde.
Plek in Poule: 1/7 (+20 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 5:

EK Poule Dag 5

Morgen op het programma:
Kroatië – Duitsland (0-2) (Duitsland zet de volgende stap naar de kwartfinales, geheel terecht)
Oostenrijk – Polen (1-2) (het tweede gastland redt het ook niet…)

1 reactie

Geef een reactie