Nabeschouwingen (6)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5

Kroatië – Duitsland (2-1)
Poule: 0-2
Ik denk dat niemand kan ontkennen dat Duitsland niet bijzonder goed speelde. Combinaties haalden het niet, de verdediging deed van alles, maar niet verdedigen en Lehman maakte geen ijzersterke indruk. Kroatië speelde een stuk levendiger: er zat tempo in het spel. Ik betrap mezelf er op dat ik in beide wedstrijden vóór Duitsland was. Ondanks dat Polen met Beenhakker als coach meer appeal zou moeten hebben en dat het veel gaver zou zijn als Kroatië groepswinnaar wordt. Feit is dat de Duitsers het vanavond niet waarmaakten en de winst aan zich voorbij moesten laten gaan.

Het Schweinsteiger-incident was bijzonder jammer, maar in ieder geval goed voor een stap in de richting van het door mij voorspelde aantal gele en rode kaarten. Je zult maar een rotkop hebben, eindelijk mogen spelen en dat die minuten dan ook meteen je laatste zijn, omdat je naast een rotkop ook een rothumeur hebt. Het is voor Duitsland te hopen dat ze zich herstellen in het laatste groepsduel, want bij verlies en een beetje pech halen ze de volgende ronde niet.
Conclusie: Teleurstellende Duitsers aan de kant geschoven door Kroaten.
Plek in Poule: 2/7 (+0 punten).

Oostenrijk – Polen (1-1)
Poule: 1-2
Ik hoopte ondanks alles dat Polen vanavond zou winnen… Gewoon, omdat ze toch wel sympathiek zijn. Maar het lukte ze niet om een tweede doelpunt te scoren. Ik heb in totaal vijf seconden van de wedstrijd live gezien. Ik was namelijk bij de NeerlandIQ-test van de SVN. Het blijkt dat ik ‘begaafd’ ben, met een NeerlandIQ van 106. Hoezee. En dankzij de 20 magere punten die ik hier bijeen sprokkel, ga ik toch nog de 7de dag in als nummer 1 van onze poule. En terecht :P.
Conclusie: Het is moeilijk iets te zeggen over een wedstrijd die je niet ziet, maar de nummer 2 van deze groep is in ieder geval nog niet bepaald.
Plek in Poule: 1/7 (+20 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 6:

EK Poule Dag 6 eindstand

Morgen op het programma:
Italië – Roemenië (3-1) (het Italiaanse elftal herstelt zich op magnifieke wijze van het disastro van afgelopen maandag)
Nederland – Frankrijk (2-1) (de verwachtingen zijn hooggespannen, ineens, maar na het verstrijken van de Franse slag, wordt het toch nog heel spannend voor het Nederlands Elftal…. Maar ze winnen wel (hoop ik))

1 reactie

Geef een reactie