Nabeschouwingen (8)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7

Zweden – Spanje (1-2)
Poule: 1-1
Het ging zooo lang goed… En toen ging het fout. Maar je doet er niks aan. Verder vond ik het – voor zover ik de wedstrijd heb kunnen aanschouwen – niet bepaald een boeiende wedstrijd… Sorry…
Conclusie: Een duidelijk geval van geen mening…
Plek in Poule: 2/7 (+20 punten).

Griekenland – Rusland (0-1)
Poule: 0-2
Net een goal teveel, nu een goal te weinig… Het is duidelijk dat er niet echt schot in mijn voorspellingen zit. De 95 punten die ik hier scoor zijn niet genoeg om als nummer 1 de negende dag in te gaan. Rusland had gewoon iets meer zijn best moeten doen. Ik heb zo’n twintig minuten van de wedstrijd gezien (de laatste, om precies te zijn) en op de een of andere manier kwam het er gewoon niet uit daar. Niks slotoffensief en dergelijke, maar wel veel ‘Van Nistelrooy had hem erin geschopt’ (en het feit dat daar ‘Van Nistelrooy’ staat en geen ‘Huntelaar’, zegt veel).
Conclusie: Tijd voor een topwedstrijd (met goede voorspelling van mijn kant.
Plek in Poule: 2/7 (+95 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 7:

EK Poule Dag 8

Het wordt steeds spannender in de poule, maar dat komt vooral omdat de top het slechter gaat doen en de onderste helft iets beter. In zijn geheel zakken we dus massaal in het grote klassement. Tijd voor een goede dag, dunkt me…


Morgen (eigenlijk over een uur) op het programma:

Zwitserland – Portugal (0-3) (De Zwitsers hoeven niet meer, de Portugezen willen best de topscoorder leveren deze keer)
Turkije – Tsjechië (1-2) (In een spannend duel om de tweede plek wint Tsjechië, uiteraard)

1 reactie

Geef een reactie