Nabeschouwingen (9)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8

Zwitserland – Portugal (2-0)
Poule: 0-3
Dat werkt dus niet hè, de hele tijd op en neer zappen tussen Nederland 1 en 3. Daar moet ik toch iets beters voor verzinnen… In ieder geval was het duidelijk welke wedstrijd je moest kijken, van tevoren: deze. Want hier gingen doelpunten vallen!

Viel dat even tegen… Ja, er vielen doelpunten, maar rijkelijk laat in de wedstrijd en ook nog aan de verkeerde kant (hoewel ik blij ben voor de Zwitsers, dat ze hun EK op deze wijze afsluiten). Helaas hadden ze toen mijn aandacht al verloren en was ik aan het kijken naar een zinderende tweede helft bij de andere wedstrijd.
Conclusie: Booooooooooooooooooooooooring (op die twee doelpunten die ik miste na)…
Plek in Poule: 2/7 (+0 punten).

Turkije – Tsjechië (3-2)
Poule: 1-2
Vijf minuten voor tijd stond het nog 1-2… Echt waar. Ik zweer het, vriend! Maar toen werd er twee keer gescoord. Twee keer… Daar gaan mijn 200 punten. Hoe een wedstrijd zó kan kantelen in zo’n kort tijdsbestek. Over morele klappen gesproken. Tsjechië, een ware vijand voor Nederland, komt niet eens door de groepsfase.

Maar die rode en gele kaartenregen aan het eind was erg hilarisch… Het is jammer dat de Portugezen niet de kans kregen de nieuwe keeper van de Turken uit te testen, want dan was het zeker 3-3 geweest… Ik ben benieuwd wat de Turken nog meer gaan doen dit toernooi, want met een geschorste eerste keeper en de keuze tussen een onervaren broekie (met twee interlands op zijn naam) of oude rot (met nadruk op ‘oude’)  Rüstü Reçber, wordt het vast lachen in de kwartfinale.

Komt er dan niets goed uit dit alles? Jawel, ik heb namelijk de nummer 1 en 3 in groep A goed… Jawel ik had Zwitserland als tweede gegokt (ich bin blöd). Dat zijn dan die 200 punten die ik nu misloop. Maar ja, het duurt nog even voordat die erbij geteld worden… Oh ja, tweede goede punt: ik loop 20 punten in op de nummer 1 in de poule. En zoals u in onderstaand overzicht kunt zien, scoorde er helemaal niemand zo goed bij deze wedstrijd. Maar wel extreem lullig dat die score er weer tegen het eind aan moet geloven. Ik denk dat ik maar stop met mijn voorspellingen openbaar te maken…
Conclusie: Wat een slotfase… Belachelijk, hilarisch (en jammer dat we de nieuwe keeper niet in actie konden zien).
Plek in Poule: 2/7 (+20 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 9:

EK Poule Dag 9


Morgen op het programma:

Polen – Kroatië (1-0) (maar het wordt vast in de laatste minuten 1-2 of iets dergelijks)
Oostenrijk – Duitsland (1-3) (want Duitsland moet wel even groepswinnaar worden natuurlijk…)

2 reacties

Geef een reactie