Nabeschouwingen (10)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9

Oostenrijk – Duitsland (1-3)
Poule: 1-0
Tsja, deze wedstrijd was niet bepaald boeiend. Maar hij stond dus wel op de achtergrond aan terwijl ik aan De Uitvreter werkte met Kim. Het blaadje is in ieder geval mooi geworden. En ik heb in ieder geval 75 punten in de poule erbij. Jammer dat ik in deze groep alleen 0 punten scoor qua eindstand. Ik zal u mijn voorspelde eindstand maar niet geven…
Conclusie: Hij stond aan, de televisie, maar van de wedstrijd heb ik weinig van gezien.
Plek in Poule: 2/7 (+95 punten)

Polen – Kroatië (0-1)
Poule: 1-0
Een typisch geval van: “niet gezien”… Dat twee-wedstrijden-tegelijk systeem gaat me nog lelijk opbreken. Feit is dat als je De Uitvreter van een layout moet voorzien, dat je dan niet echt tijd hebt om ook voetbal te kijken. En ja, ik had wel de TV aangezet, maar op de andere wedstrijd. En de straf volgt dan snel: 0 punten in de poule. Toch jammer dat Beenhakker het niet heeft geflikt (maar niet verrassend).

Hiermee wordt de voorspelling ‘Kroatië gaat winnen’ wel een beetje meer werkelijkheid. Want laten we niet vergeten dat ze alledrie de wedstrijden hebben gewonnen (net als Nederland en Spanje, maar dat hoor ik nog niet te weten). Het belooft al met al een boeiende tweede ronde te worden, waarin het kaf van het koren wordt gescheiden. En Kroatië – Turkije lijkt me zo’n wedstrijd waarin dat gaat gebeuren.
Conclusie: Kroatië eindigt eerste in de poule en bevestigt daarmee de outsider/underdog rol.
Plek in Poule: 3/7 (+0 punten).

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 10:

EK Poule Dag 10


Morgen op het programma
(eigenlijk al geweest):
Nederland – Roemenië (2-0) (want als we dan iets gaan bereiken in dit toernooi, dan moeten we ook echt alles winnen)
Frankrijk – Italië (1-2) (de twee gewonde titanen likken hun wonden en strijden om een plek in de kwartfinales, die bij winst van Roemenië onhaalbaar is)

1 reactie

Geef een reactie