Nabeschouwingen (11)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10

Nederland – Roemenië (2-0)
Poule: 2-0
Een Nederlands ‘b-elftal’… Als dat maar goed zou gaan. Met negen (9!) nieuwe spelers in het volledig oranje werd de strijd met aartsvijand Roemenië aangegaan. Van Basten had aangekondigd dat ‘we’ er ‘vol’ voor gingen. Hij verzuimde te vermelden dat dit zonder Van der Sar zou zijn, zonder Van Nistelrooy (een hele wedstrijd zonder ‘Huntelaar had hem gemaakt’!), zonder Mathijssen (isn’t that a good thing?)… Het ging gelukkig goed. Het elftal speelde niet zo goed als de variant die de vorige twee wedstrijden in de basis stond, maar toen de spelers eenmaal op stoom waren gekomen en hadden ontdekt wie waar stond (er ging nog wel eens een voorzet de leegte in), ging het niet eens zo slecht. Huntelaar tikte vakkundig de 1-0 binnen, maar daarvoor hadden er al een aantal doelpunten gemaakt kunnen worden. Zo leek het haast of Robben zijn kans opzettelijk verkrachtte door de bal met buitenkant linkervoet naast te tikken… Dubieus… En er waren een aantal ‘Van Nistelrooy had hem ook niet gemaakt’-momenten in het geval van Huntelaar.

Maar, eerlijk is eerlijk: de tweede helft was zeker niet onaardig. Maar doordat de Roemenen met name in de eerste helft een beetje achter bleven hangen, was er in die helft vrijwel niets te beleven. Stekelenburg maakte dan zijn debuut op het EK, op één mooie redding na had hij weinig meer te doen dan in een uitlooptraining. Als ik Van Basten was geweest, had ik hem zo rond de 60 minuten gewisseld voor Timmer. Dat is wel zo aardig voor de derde keeper. Maar goed, ik ben Van Basten niet… Overigens lijkt me dit wel het leukste moment sinds tijden om Van Basten te zijn. Dat is heel Nederland wel met me eens, denk ik…
Conclusie: Van Nistelrooy had hem ook niet gemaakt.
Plek in Poule: 3/7 (+200 punten)

Frankrijk – Italië (1-2)
Poule: 0-2
Blijkbaar was deze wedstrijd veel boeiender… De Franse heerser in de spits wordt met een zware blessure van het veld afgereden, een penalty voor de Italianen (die erin gaat, Mutu) en een ongelukkige eigen goal voor Henry. Om maar eens wat te noemen. Toch jammer dat Frankrijk niet één keer wist te scoren… Dan had ik namelijk een topdag gehad. Voor het voetbal is het denk ik wel oké dat Italië doorgaat (mits ze wat meer van hun kwaliteiten gaan laten zien dan ze in de eerste twee duels deden), maar ik hoop niet dat ze dusdanig hersteld zijn dat we ze tegen gaan komen in een later stadium. Voor de variatie is het namelijk leuker als we Spanje dik ownen. Maar dan moeten we wel eerst winnen in de kwartfinales natuurlijk. *slikt alvast*
Conclusie: Italië ownt Roemenië en ontmoet de buren in de kwartfinale.
Plek in Poule: 2/7 (+95 punten).

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 11:

EK Poule Dag 11


Morgen op het programma
(eigenlijk al geweest):
Griekenland – Spanje (0-2) (Spanje rekent eenvoudig af met titelverdediger)
Rusland – Zweden (0-2) (ze kunnen niet alleen meubels maken, die Zweden)

1 reactie

Geef een reactie