Nabeschouwingen (12)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11

Griekenland – Spanje (1-2)
Poule: 0-2
Als je de eindstand ziet, zul je denken: no surprise there, maar het duurde behoorlijk lang voordat Spanje definitief de Griekse strijders (ik ga dadelijk een intikker maken, let op). In principe geldt hier hetzelfde als maandag: ik moest De Uitvreter layouten en dus zag ik de wedstrijd maar met een schuin oog, maar feit is dat het me niet een zo’n saaie wedstrijd leek (u wacht vast op de intikker, hij komt nog!). Feit is dat het avontuur voor Spanje tot nu toe net zo goed gaat als voor de Nederlanders, bijvoorbeeld. Dat belooft nog wat voor de kwartfinales (let op, de intikker komt bijna).

En Griekenland? Ach (en hier komt ‘ie dan), ik denk dat ik niet overdrijf als ik spreek van een Griekse tragedie.

(hij scoort: GOOOOOAAAAAAAAALLLLLLL!!!!!!!!!!)
Conclusie: Niet verrassend, niet heel saai.
Plek in Poule: 2/7 (+95 punten)

Rusland – Zweden (1-2)
Poule: 0-2
Die Zweuden keunnen zich neu weur ceuncentreuren op het freubelen aan meubels. Want dit was een beetje een drama. Helaas geen winst voor de Zweedse elf. Het pakte al met al precies andersom uit als ik had voorspeld, dus eigenlijk no surprise there…

Maar goed, nu moeten we dus tegen Hiddink in de kwartfinale. Ontneem hem zijn riddertitel, verban hem uit den lande, sla de zuipschuit, schop de communist.

Tenzij we winnen natuurlijk… Maar laat hem niet in de weg van onze titel komen! NADA NICHT NOPPES!

Conclusie: Holland, meet Hiddink.
Plek in Poule: 2/7 (+0 punten).

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 12:
De tussenstand is inclusief poulescores. En ik scoorde dus niet zo hoog…

EK Poule Dag 11


Morgen op het programma
(eigenlijk vandaag):

Portugal – Duitsland (2-0) (Schade Deutschland… U kent de tekst, nu mag u hem zingen)

2 reacties

Geef een reactie