Nabeschouwingen (13)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12

Portugal – Duitsland (2-3)
Poule: 2-3
Portugal is nu eenmaal geen Duitsland. Het leek even alsof het principe ‘Duitsland lijkt te verliezen, maar scoort in de laatste 10 minuten vaak genoeg om toch te winnen’ op zou gaan voor Scolari en Co. [heeft u trouwens al geprobeerd om op de wijze van Volare ‘Scolari Oh oh’ te zingen? Wie maakt het YouTube filmpje?]. Maar het tegendeel bleek waar: hoewel de 2-3 nog kwam, hielden de Duitsers stand (dankzij een domme overtreding van de Portugezen en een tactische wissel aan Duitse kant). Verder leek Portugal bij vlagen beter, maar ja, Ronaldo had een slechte dag en maakte ze net niet… En tot mijn afgrijzen scoort Schweinsteiger (zo’n lelijke naam en de grap zit er al in, het is toch veel leuker als je hem kunt maken doordat ie Schweissteiger heet, ofzo) de 1-0. Dat was niet de bedoeling.

En Duitsland in een Underdog-positie? C’est ridicule! Alsof iemand met verstand van voetbal Duitsland niet door heeft laten gaan in zijn voorspelling. Mensch, durf te leven! Duitsland kan nog heel vaak zeggen dat ze de Underdog zijn, maar daarmee worden ze het nog niet. Het is en blijft een groot voetballand. Ga toch fietsen! Underdog… Als er iemand de underdog is, dan is het Rusland (maar ja, dat team wordt gekickt in deze ronde als het even meezit…).

In ieder geval kan ik er niet rouwig om zijn dat we nog maar één wedstrijd per dag hebben nu. Ik heb het namelijk druk in verband met een mondeling tentamen en ik moet zeggen dat ik dusdanig achterliep met analyses dat me bijna de lust ontging er nog één te schrijven… Maar dit is prima te doen. En als de wedstrijd dan ook nog boeiend is (ik heb de laatste tien minuten op het puntje van mijn stoel gezeten), vergeet ik in ieder geval even dat tentamen… Maar morgen gaan we weer lekker leren…

Wat betreft de poule: ik had 2-0 voorspeld in het voordeel van de Portugezen, dus ik kom wederom van een koude kermis thuis (ware het niet dat er geen kermis was, het niet bijzonder koud is en ik al thuis ben). Gelukkig wel nog 20 punten voor het doelsaldo, maar daarin ben ik zeker niet de enige. En de nummer 2 loopt iets op mij uit, helaas. Hopelijk gaat het morgen beter…
Conclusie: Leuke kwartfinale met Duitsland als winnaar. En gezien het spel van heden avond, verdienen ze het zeker.
Plek in Poule: 3/7 (+20 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 13:
Niet bepaald veel beweging in het klassement…

EK Poule Dag 13


Morgen op het programma
:

Kroatië – Turkije (2-0) (ik denk dat ik voor de wedstrijd maar vast de Willemsweg verlaat, dat kan nooit goed gaan…)

1 reactie

Geef een reactie