UB, Uitvreter en dag leuke dingen

De afgelopen week was op zijn zachtst gezegd ‘duf’. Het grootste deel van mijn dagen bracht ik door in de universiteitsbibliotheek, waar ik zoveel mogelijk artikelen voor Negentiende-eeuws Toneel probeerde te lezen. Daar ben ik nog niet klaar mee. Ik heb gelukkig nog tot aanstaande dinsdagochtend (dan is het tentamen), maar het wordt wel nog even flink aanpoten.

Dat betekent niet dat er geen leuke dingen waren… Afgelopen maandag fietste ik naar Nijmegen (in verband met de staking). Ik vond mezelf vet sportief, zeker omdat ik later die dag ook nog ging hockeyen. Ik scoorde zowaar enkele doelpunten en gaf nog een aardige assist (nu gaat dat wel vaker goed). Ik moet wel benadrukken dat het niveau van de groep niet bijzonder hoog is (de A-cursus is voor beginners, wij doen de B), maar ik ben zelf ook bij lange na niet de beste van de groep en heb er veel plezier in (vooral als ik daarna géén kramp krijg).

Later die dag begonnen Kim en ik met het layouten van de laatste Uitvreter van mijn hand. Er zullen wel een aantal mensen minder gelukkig zijn met de voorkant (als in “hun hoofd staat erop en in een niet zo’n charmante uitdrukking”), maar de sippe foto’s pasten mooi bij het thema (’tis hier fantastisch!’). Woensdagavond gingen we verder met layouten (dinsdagavond was Nederland – Roemenië, overigens ook een gezellige avond).

Donderdagavond vond ik dat ik een avond alleen had verdiend: lekker voor de TV voetbal kijken en wat huishoudelijke taken vervullen. En daarna meteen de nabeschouwing geschreven voor deze site.

Vandaag ben ik de dag begonnen met op een rijtje te zetten met wat ik komende weken allemaal moeten doen. En ik moet zeggen dat ik een beetje schrok. Ik heb een scriptieafspraak gemaakt in een vrij drukke week, maar ik ga hem nu niet meer afzeggen. Daarom heb ik wat knopen doorgehakt qua leuke dingen die er de komende tijd aankomen (en dat ik die niet allemaal ga doen). Wel een beetje jammer dat zulke zaken (Parkpop bijvoorbeeld) nu niet kunnen, maar dan moet ik maar een extra leuke vakantie gaan vieren zodra ik daar tijd voor heb (half juli of iets dergelijks?). Het enige leuke ding dat ik mezelf eventueel nog wil gunnen is het Elbow concert komende week. Het is nog niet helemaal uitverkocht, maar ik ben nu bezig met kaartjes te winnen via een prijsvraag. Als ik win dan ga ik (want ik wil ze heel heel heel heel heel graag weer live zien – maar studietechnisch gezien komt het niet zo heel goed uit). Als ik niet win, dan besluit ik misschien alsnog dat ik wil gaan, maar dat zien we wel als de uitslag van de prijsvraag bekend is. Cross your fingers.

Ik sluit niet uit dat dit soort dagboekachtige berichten vaker voor gaan komen, maar ik heb me in ieder geval voorgenomen ze af te sluiten met een filmpje of liedje dat heel erg is blijven hangen deze week. Een soort liedje van de dag / week dus, maar dan anders. In ieder geval is dat vandaag de klassieker ‘Breathe Me’ van Sia. Meer dan drieëneenhalf miljoen (!) mensen op Youtube can’t be wrong, behalve dat onderstaande versie op Dailymotion van veel hogere kwaliteit is. Wat een fantastisch geslaagd nummer. Tekst en muziek kloppen volledig, versterken elkaar op een manier dat alleen muziek en tekst dat tegelijk kunnen. Wat een emotie. En als je een beetje depri bent na een duffe week, zal je niet van vrolijkheid de trap afstuiteren, maar wel heel begrepen voelen.

Help, I have done it again
I have been here many times before
Hurt myself again today
And, the worst part is there’s no-one else to blame

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
and needy
Warm me up
And breathe me

Ouch I have lost myself again
Lost myself and I am nowhere to be found,
Yeah I think that I might break
Lost myself again and I feel unsafe

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
and needy
Warm me up
And breathe me

2 reacties

Ik lig inderdaad al dagen wakker van mijn hoofd op de voorkant van de Uitvreter :S. Succes met negentiende eeuw dit weekend! En veel plezier vanavond met de wedstrijd natuurlijk!!!

jaah, ik ben weer begonnen met bloggen =).
Je moet toch wat als je vakantie hebt.

Succes met je drukke week en de studie.
Journalistiek bevalt me trouwens prima. Vooral de klas is erg leuk… en school blijft altijd school eh ;).

Xx

Geef een reactie