Nabeschouwingen (14)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12Dag 13

Kroatië – Turkije (0-0) (1-1 na verlenging, 1-3 na strafschoppen)
Poule: 2-0

Je hebt kansloze wedstrijden en je hebt kansloze wedstrijden. Feit is dat deze wedstrijd verreweg de saaiste wedstrijd ooit was. En ja, achteraf hoor je dan de commentator zeggen dat de slotfase van de verlenging dat alles goedmaakte. NEE! Dat is absoluut niet zo. Het was de saaiste, dufste, stomste, dodelijkste voetbalwedstrijd op dit toernooi tot nu toe (en hopelijk van het hele toernooi). En dat dan in de laatste minuut Rüsti (de bejaarde, die al met al heel aardig stond te keepen) een foutje maakt en het 1-0 wordt en de Turken één minuut later ook scoren, dat is geen excuus: daarmee is wedstrijd nog steeds extreem duf. Twee minuten actie doet me wellicht even opspringen, we heben nog steeds twee uur dodelijk saai voetbal moeten aanschouwen. Ik zou beide ploegen eruit schoppen. Ze hielden samen de wedstrijd op slot door geen enkel risico te nemen. Het zou verboden moeten worden.

En dan de strafschoppen: geen moment was het spannend. De Kroaten waren blijkbaar dusdanig uitgeput en uit hun concentratie dat mijn favoriete coach van dit EK, Slaven Bilic, er ook weinig meer aan kon doen. Twee keer schoten de Kroaten naast en Rüsti (voor de duidelijkheid: ik weet dat zijn naam anders geschreven wordt, maar het is dan ook een grap) hield er één tegen (wat een goedmakertje was voor de fout waardoor Turkije even uitgeschakeld leek). De Kroaten waren ontroostbaar, maar ja denk ik dan, het is ook weer niet zo dat ze vanaf het begin af aan tot het uiterste zijn gegaan om een goal te forceren. Misschien moeten ze een cursus ‘risico nemen’ krijgen, in plaats van bidsessies met een priester.

Feit is dat Duitsland – Turkije erg lachen gaat worden. Turkije kampt met talloze blessures en gele kaarten. Een eitje voor Duitsland? Het zal niet de eerste keer zijn dat Turkije op het laatste moment langszij komt. Maar Turkije in de finale? Het klinkt toch een beetje belachelijk… De meest onwaarschijnlijke finale op dit moment is ‘Turkije – Rusland’… Maar wat betreft Turkije is alles mogelijk, lijkt wel. En het is even afwachten of Oranje het kan waarmaken als het écht moet. We weten het vanavond.
Conclusie: ik moest ook janken na afloop van de wedstrijd: janken, dat dit niveau voetbal überhaupt de volgende ronde mág halen.
Plek in Poule: 3/7 (+20 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 14:
Niet bepaald veel beweging in het klassement…

EK Poule Dag 14


Morgen op het programma
(eigenlijk vandaag):
Nederland – Rusland (3-1) (ik heb er een hard hoofd in, maar laten we gewoon hopen dat Nederland net zo sterk speelt als in de eerste twee wedstrijden en dan kan er weinig fout gaan)

3 reacties

Zoggel schreef:

haha, Slaven is ook mijn favoriete coach. Wat een ongelooflijke überkoning! 😀

ditisstefan schreef:

Inderdaad… Hij heeft de uitstraling van zo’n rotventje die denkt dat ie je in een klein donker steegje wel in elkaar kan slaan, maar tegelijkertijd heeft ie zo’n heel groot hart waarmee ie meeleeft met zijn spelers. Fantastisch! 😀

[…] Voorgaande delen: Dag 1 – Dag 2 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6 – Dag 7 – Dag 8 – Dag 9 – Dag 10 – Dag 11 – Dag 12 – Dag 13 – Dag 14 […]

Geef een reactie