500

Twee keer 500 posts vieren in één jaar tijd? Wie had dat gedacht? Niemand natuurlijk… Maar het is een van de voordelen van niet te vaak backuppen. In ieder geval is het nu weer zover. *everybody dance*

De week begon met nogal wat stress, vandaar dat ik ook nog het een en ander heb in te halen qua nabeschouwingen. Ik beloof dit echter voor de finale te doen. En denk maar niet dat ik daarna ook nabeschouwingen van de Tour de France en de Olympische Spelen ga schrijven (al ga ik die evenementen ook proberen te volgen, in ieder geval een deel van de tijd)… Ik had afgelopen dinsdag mijn enige tentamen, een mondeling om precies te zijn, over toneel uit de negentiende eeuw. De week ervoor in de UB zitten (en vooral ook de dag ervoor) bleken het waard te zijn. Zonder al te veel problemen wist ik het half uur om te krijgen en zodoende wordt het gemiddelde van mijn bachelordiplomacijferlijst (nieuw woord) maar mooi opgekrikt, mits ik de eindopdracht op redelijke wijze voltooi.

Het is moeilijk om na zo’n succesvol mondeling meteen weer de bieb in te duiken om aan andere opdrachten te werken. Dus dat heb ik ook niet gedaan. Wel heb ik nog een artikel geschreven voor het introductienummer van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Op woensdagavond voltooiden mijn schrijfpartner en ik het artikel over gesponsorde leerstoelen. Dat ik om die reden zowel Elbow in Paradiso moest missen als het grootste deel van de eerste halve finale, is spijtig, maar niet onoverkomelijk. Overigens kon zowel het concert van Elbow als de voetbalwedstrijd via internet live gevolgd worden, dus dat verzachte de pijn iets. En op het kantoor van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad was het ook best gezellig.

Donderdagavond was een bijzonder leuke avond, omdat de actieve leden van de studievereniging gingen uiteten. Tot die actieve leden behoor ik zelf ook (anders was het ook geen leuke avond geweest :P). Pannenkoeken eten op de Duivelsberg betekende eerst een half uur berg op fietsen. Uiteindelijk won ik de klim op mijn sloffen en had ik ook nog tijd om ‘Het Verdriet van België’ uit te lezen alvorens de rest aankwam (overdrijven is ook een kunst). De pannenkoeken waren bijzonder lekker (net als de Korenwolf) en het weer zat mee, dus al met al een geslaagde avond. Na afloop gingen we met een aantal mensen in Café Samson de tweede halve finale (af-) kijken. We schakelden op 35 minuten in en zagen de rest van de avond onder het genot van een alcoholische versnapering (in mijn geval Brand Urtyp).

Vandaag had ik het plan opgevat op tijd in de UB te zijn voor mijn scriptieonderzoek, maar uiteindelijk was ik er pas rond een uur of elf. Ondanks het feit dat ik daarmee veel minder heb kunnen doen dan ik van plan was, ben ik toch weer iets opgeschoten. Als ik nu zondag nog het een en ander kan doen, gaat het helemaal goedkomen.

Deze avond heb ik vooral aan de SVN-site gesleuteld. Nu de colleges en activiteiten zijn afgelopen, hoeft niet alles continu beschikbaar te zijn. Daarom een tijdelijke site op www.ru.nl/svn.

Nu de druk van de extreem strakke deadlines een beetje is verdwenen, kan ik al iets rustiger aan doen met leren en studeren. En met het oog op de naderende hittegolf, is dat misschien maar goed ook. De komende drie weken ben ik weliswaar nog even fulltime aan de studie, af en toe een avondje zomers relaxen lijkt niet te vermijden… Ik ben hevig op zoek naar een liedje wat bij de zomer past, wat mijn zomerhit van dit jaar gaat worden, maar ik weet niet of het in één keer gaat lukken… Bij gebrek aan nieuwe hit van Günther (zo’n tweede album maken is ook niet niks) dus iets anders. Onderstaand liedje heb ik al een week of vijf, zes in mijn hoofd zitten. Het betreft That’s Not My Name van The Ting Tings. Als je hem aanzet, klinkt het als vage electropop, maar naar mate het nummer voortduurt, komen er nieuwe melodielijnen bij en uiteindelijk zit je naar extreem catchy liedje te luisteren. Twee keer luisteren en je bent verkocht… Een Nederlandse singlerelease lijkt er nog niet in te zitten, maar laat dat vooral de pret niet drukken. Kink FM draait hem al enkele weken bijna constant, 3FM noemt het al een hit… Maar dat laatste zetje moeten ze nog krijgen.

En alles wat u nodig hebt om mee te zingen / rappen:

Four letter word just to get me along
It’s a difficulty and I’m biting on my tongue and I
I keep stalling, keeping me together
People around gotta find something to say now

Holding back, everyday the same
Don’t wanna be a loner
Listen to me, oh no
I never say anything at all
But with nothing to consider they forget my name (ame .. ame .. ame)

They call me hell
They call me Stacey
They call me her
They call me Jane
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name

They call me quiet girl
But I’m a riot
Mary, Jo, Lisa
Always the same
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name

I miss the catch if they through me the ball
I’m the last kid standing up against the wall
Keep up, falling, these heels they keep me boring
Getting glammed up and sitting on the fence now

So alone all the time at night
Lock myself away
Listen to me, I’m not
Although I’m dressed up, out and all with
Everything considered they forget my name (ame .. ame .. ame)

They call me hell
They call me Stacey
They call me her
They call me Jane
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name

They call me quiet girl
But i’m a riot
Mary, Jo, Lisa
Always the same
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name
That’s not my name

Are you calling me darling?
Are you calling me bird?
Are you calling me darling?
Are you calling me bird?

En voor de mensen met wie ik het er laatst over had: zie hier een praktijkvoorbeeld van de alternatieve betekenis van ‘bird’. Oh, en als je het je afvraagt… De dame in kwestie heet Katie (de drummer heet Jules)…

3 reacties

Geef een reactie