Nabeschouwingen (17)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12Dag 13Dag 14Dag 15Dag 16

Duitsland – Turkije (3-2)
Poule: 1-0

Er is een reden waarom ik veel doelpunten wil zien. Ik heb namelijk een totaal aantal goals voorspeld van 82. Op dit moment staat de teller op 64. Bovendien is een wedstrijd met veel doelpunten over het algemeen boeiender dan een wedstrijd zonder veel doelpunten (al is zo’n wedstrijd niet per definitie beter).

Maar je moet wel realistisch blijven bij het voorspellen. En op de een of andere manier heb ik altijd idee dat halve finales eindigen in 1-0 en 1-1 en dergelijke scores. Maar Duitsland – Turkije dus niet. Fijn.

Terwijl ik aan mijn artikel sleutelde voor het Algemeen Nijmeegs Studentenblad, speelden de twee landen om een plek in de finale aanstaande zondag. Ik deed nog een poging de wedstrijd te volgen, maar een grootse storing (u heeft hem zelf vast ook meegemaakt) en het feit dat corrigeren en wedstrijd kijken moeilijk samen gaan, maakten het vrijwel onmogelijk iets van de wedstrijd mee te krijgen. Maar laat ik, voor de aardigheid, de volgende situatie beschrijven:

Ik ben aan mijn artikel aan het schrijven. We zitten inmiddels in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Vlakbij mijn werkplek is een keukentje. Daar staat een studente van de moslimstudentenvereniging af te wassen. Even later komt er een jongen van diezelfde vereniging bijstaan, om drinken te brengen. Hij heeft na de goal van Klose (’79) opgegeven dat Turkije nog doorgaat. Gejuich klinkt door, de bron ervan is verderop in de gang. Er is gescoord: Turkije staat met 2-2 weer op gelijke hoogte. De jongen sprint terug naar de kamer van de studentenvereniging, om daar verder te kijken.

Vier minuten later staat de jongen weer in de keuken. Lahm heeft gescoord: het is 3-2. Samen voltooien de twee studenten de afwas. En ik werk door aan mijn artikel. Toen ik later die nacht thuiskwam, waren alle Turkse bewoners in mijn straat (en dat zijn er nogal wat) allang in slaap gevallen.

Conclusie: het was leuk geweest, maar het zat er niet in…
Plek in Poule: 3/7 (+75 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 17:

EK Poule Dag 17

De volgende keer in de nabeschouwing:
Spanje – Rusland (3-1) (Spanje gaat het waarmaken, Rusland maakt geen schijn van kans)

1 reactie

Geef een reactie