Nabeschouwingen (18)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12Dag 13Dag 14Dag 15Dag 16Dag 17

Rusland – Spanje  (1-3)
Poule: 0-3

Ik moet zeggen dat ik me pas na een dik half uur spelen op een plek bevond waar ik de wedstrijd kon zien (Café Samson). Maar ik heb me zeer vermaakt. Met name na de rust lieten de Spanjaarden een lekker potje voetbal zien. Het is ook grappig hoe de mensen van de pers zich allemaal twee keer aan dezelfde steen stoten. Eerst is iedereen enorm onder de indruk van het Nederlandse spel. Maar zodra Nederland is uitgeschakeld wordt het Russische team opgehemeld en met name “oh wat is ie schattig” Arshavin. Ik zal de laatste zijn die ontkent dat hij geen geweldige spits is, maar feit is dat de dag voor de wedstrijd alle kranten vol stonden met de wonderspits, de man die het allemaal ging doen. De dag erna staan alle kranten vol met hoe deze spits te snel werd opgehemeld. Dat is ook overdrijven, maar het lijkt me duidelijk dat hij niet zoveel aan de bak kwam als tegen Nederland.

De Spanjaarden waren gewoon beter. Zodra de 0-1 was gevallen, was het voorbij voor de Russen. Outclassed is de juiste term, net zoals in de wedstrijd Nederland – Rusland het geval was. Het is jammer voor het Russisch elftal en hun minder Russische coach, maar ik denk dat Hiddink zelf ook moet toegeven dat deze uitkomst erin zat.

Maar dat is niet het punt wat ik wil maken. Nu de finale bekend is, kunnen we ook een kant kiezen. Ik ga voor Spanje. Ook omdat de Duitsers Schweinsteiger in hun elftal hebben, maar vooral omdat ik van de wedstrijden van de Spanjaarden het meest heb genoten. Over het algemeen zagen we de Spanjaarden niets anders dan kwalitatief goed voetbal spelen en was er altijd spanning in de wedstrijd. Op geen enkel moment werden de Spanjaarden (in mijn ogen) lui of gemakzuchtig. Daarom zijn de Spanjaarden de verdiende winnaars van dit toernooi. Of ze het in de finale eindelijk kunnen waarmaken, zien we morgen. Ik zal er niet te rouwig om zijn als de Duitsers morgen de bokaal pakken, mits ze dit doen met kwalitatief hoogstaand voetbal. Ik wens u allen een fantastische finale.
Conclusie: To outclass, or to be outclassed: that’s life…
Plek in Poule: 3/7 (+95 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 18:

EK Poule Dag 18

De volgende keer in de nabeschouwing:
Duitsland – Spanje (1-3) (het kan beide kanten op, maar ik gun het de Spanjaarden het meest…)

1 reactie

Geef een reactie