Nabeschouwingen (19)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12Dag 13Dag 14Dag 15Dag 16Dag 17Dag 18

Duitsland – Spanje  (0-1)
Poule: 1-3

We hebben spannendere wedstrijden gezien, zeker wanneer Spanje speelde, maar met bloed, geweld (twee kopstoten) en een hoop haantjesgedrag (twee gele kaarten voor protesteren), was het in ieder geval een aardige wedstrijd. Toch hoopte ik tot in de slotfase van de wedstrijd nog op de 1-1. Niet omdat ik wilde dat de Duitsers zouden winnen, maar vooral omdat de wedstrijd dan langer zou duren. Het ontbrak deze wedstrijd echter aan de sensationele slotfase die andere wedstrijden in dit toernooi wel rijk waren. Maar misschien is dat maar goed ook. Een mooi einde betekent immers niet dat de rest van de wedstrijd meteen ook goed is. Nee, dan heb ik liever een fatsoenlijke wedstrijd met een normale laatste minuut.

De Spanjaarden zijn de terechte winnaars van het toernooi. Het leukste voetbal (in ieder geval ook voor een leek), het mooiste spel en niet te vergeten een stuk sympathieker dan de Duitsers vaak. En daarom vraag ik u allen deel te nemen in een traditioneel spelletje point and laugh.

Schweinnie

Conclusie: Een aardige finale met een terechte winnaar…
Plek in Poule: 3/7 (+75 punten)

Klassement Pimfandischasjo EK-poule na dag 19:

Voetbal International was me te snel af hier, maar de eindstand vinden jullie in de laatste nabeschouwing.

De volgende keer in de nabeschouwing:
De afsluiting.

1 reactie

Geef een reactie