Nabeschouwingen (20)

Dit EK Voetbal volgt Stefan alle wedstrijden… Althans, als hij er tijd voor heeft (en niets beters te doen). Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op…

Voorgaande delen:
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12Dag 13Dag 14Dag 15Dag 16Dag 17Dag 18Dag 19

Het Einde
Omdat een serie met 20 afleveringen nu eenmaal gaver is dan een met 19 afleveringen, schrijf ik dit afrondend bericht. Ik heb van iedere wedstrijd van dit EK minstens vijf minuten live gezien, al dan niet onbewust. Het niveau was over het algemeen niet extreem denderend, maar we hebben ook gezien dat als het dan een keer wel goed loopt, we ook meteen van een topwedstrijd kunnen spreken.

Leukste wedstrijd: Nederland – Frankrijk (4-1)
Een drama voor de Fransen, maar niet de eindstand maakte de wedstrijd zo mooi, vooral het feit dat de wedstrijd heel erg spannend was. Nederland – Italië had een soort verrassingseffect over zich, maar Nederland – Frankrijk was de mooiste wedstrijd die ik in jaren had gezien. Nederland speelde niet foutloos (Frankrijk ook niet) en daardoor werd het een waar gevecht (die misschien niet helemaal in de eindstand is terug te zien). Feit is dat ik (en met mij menig oranjefan) hem behoorlijk kneep toen Frankrijk scoorde. We leefden allemaal mee met de 22 spelers op het veld. Er werd gewerkt, het tempo lag hoog en het publiek werd beloond met een aantal fantastische doelpunten. Deze wedstrijd zal me nog lang bijblijven.

Saaiste wedstrijd: Kroatië – Turkije (0-0, 1-1 na verlenging, 1-3 na strafschoppen)
De enige die hier zijn best deed, was de fantastische coach van Kroatië. Verder viel er niets, maar dan ook echt niets te beleven in deze wedstrijd. Zelfs de strafschoppen waren niet spannend. En dat is dan een kwartfinale…

Leukste speler: Sneijder
Als iemand voor een paar juweeltjes heeft gezorgd dit toernooi, dan is het onze eigen Sneijder wel. Vooral de 4-1 was erg mooi.

Vervelendste speler: Mathijsen en Schweinsteiger
Een gedeelde eerste plaats. Schweinsteiger omdat ie een rotkop heeft en Mathijssen omdat hij gewoon teveel fouten maakte… Geef de schuld aan het middenveld zoveel je wilt, maar feit is dat Mathijsen het gewoon allemaal niet aankon… De laatste goal van Rusland laat dat zien. Waar was hij? Was hij er wel?

Eindstand Pimfandischasjo EK-poule:

EK Poule Dag 19 (Eindstand)

Ja, hoor, anders naaien we mij even met de statistieken. Te weinig doelpunten, te weinig gele en VOORAL te weinig rode kaarten en het resultaat is maar liefst 98 punten (dat is weinig, zoals u hierboven kunt zien) voor de eindstatistieken. Zodoende val ik uit de top 3, waar ik toch het grootste deel van het toernooi mocht doorbrengen. Het is niet anders. Misschien moet ik voor het WK2010 toch maar verstand van voetbal krijgen.

1 reactie

Zoveel verstand van voetbal hoef je nou ook weer niet te hebben om bovenaan te eindigen hoor 😉

Ben het helemaal met je eens wat betreft Schweinsteiger. Ik mag hem gewoon niet. Vervelend hoofd.

Geef een reactie