London

Ik denk dat dit mijn eerste bericht vanuit het buitenland is. In ieder geval het eerste bericht geschreven en gepubliceerd in London. Ik denk dat ik van deze stad houd. Op de toeristische plekken na, is het niet echt een stad om direct verliefd op te worden. Het is eigenlijk best een rare stad: een mengelmoes van bouwstijlen, culturen en mensen die niet naast elkaar, maar door elkaar leven. Het is ‘overwhelming’, om eerlijk te zijn. Ik verblijf nu een huis in het zuiden van de stad, niet zover van de districten Brixton en Balham, en ik merk dat als je er vaker komt, er een zekere rust en orde in de chaos komt. Het gaat nog te ver om te zeggen dat ik me hier thuisvoel, maar ik voel me zeker op mijn gemak.

Gisteren gingen we naar een verrassend groot park, nog geen vijf minuten met de bus, en wonderlijk genoeg was het nagenoeg leeg. Het Vondelpark ligt bijna altijd vol met mensen, maar hier was het rustig. Het was prettig wandelen in een park met afwisselend bos, grasheuvels en oude huizen. Het uitzicht was bovendien erg mooi. Er is wel degelijk rust te vinden tussen de miljoenen mensen. En toen we vanavond in een heel duur restaurant aten met uitzicht op de zonsovergang en de rivier Thames (met een totaalrekening die mijn maandelijkse studiefinanciering te boven zou zijn gegaan), wist ik het zeker: London is een mooie, mooie mengelmoes. En ik dacht ook dat – ondanks het feit dat het uitzicht op de Waal ook mooi is – het best aardig zou zijn als daar ook kon worden uitgekeken op een skyline.

Morgen gaan we naar Folkestone. Als ik terug ben volgt een uitgebreider verslag.

Geef een reactie