Mrazzale opkomst voor feestende Jason

Daar stond de troubadour, voor een uitverkochte Heineken Music Hall. De avond was al bijna op zijn einde en hij kon terug kijken op een prima show. Er was nog een klein beetje tijd over. Dus speelde hij ‘A Beautiful Mess’. Op de CD onderscheidt het nummer zich nauwelijks van de rest. Een rustige ballad met zachte violen. Eerlijk is eerlijk: het nummer was me nooit in erg positieve zin opgevallen. Maar nadat we al afscheid hadden genomen van de rest van de band, speelde Jason in zijn eentje het nummer. Weg zijn violen van de studioversie en nu pas horen we het nummer hoe Jason het bedoelde: puur, eenvoudig en gemeend. Een fantastische afsluiter. Brok in de keel.

Daarvoor kwam een fascinerend groot aantal nummers van de laatste CD langs. Ik denk dat we op ‘Love For A Child’ en ‘Details in the Fabrics’ (met James Morrison) wel zo’n beetje alles hebben gehoord. Hierdoor misten we wat mooie nummers van de oudere albums, maar de tienermeisjes waarmee de uitverkochte HMH grotendeels gevuld was, vonden het vast niet erg. Openend met ‘The Remedy’ in een rustigere versie dan op de studioplaat, moest ik teleurgesteld de afwezigheid van de blazers erkennen… Totdat ze ineens op kwamen lopen. Hoera!

Het geheel deed me denken aan de concerten van Phil Collins. Met name het dansje op het eind, tijdens ‘Butterfly’, en het opduiken van de blazers op een onverwachte locatie (rechts op het balkon) plus het feit dat de blazerssectie van ‘Make It Mine’ erg lijkt op de Phil Collins blaaspartijen. In positieve zin associeerde ik het allemaal met de kale drummer.

Over het concert valt weinig negatiefs te zeggen. Het geluid is prima, de liedkeuzes redelijk gevarieerd, de grapjes ‘grappig’ en de uitvoeringen naar wens met de nodige improvisatie.

Behalve dan dat ‘Lucky’ moest worden gespeeld. Zelfs Ingrid Michaelson (die eerder op de avond een aardig voorprogramma speelde) kon het gedrocht van een nummer niet redden. Nadat Jason ons al eerder bang had gemaakt met de thematiek ‘verliefd worden op je beste vriend(in)’ en toen ‘If It Kills Me’ inzette, waren we ervan overtuigd dat het nummer ons deze avond bespaard zou blijven. Maar neen, in de encore moesten we er toch nog aan geloven (wellicht als tegenprestatie omdat Jason in het voorprogramma ‘Let’s Get Rich’ meespeelde?). Het nummer werd prima gespeeld, maar het bleeft een gruwelijk nummer. Helaas. Helaas.

Maar met leuke versies van ‘You and I Both’ (met ‘Sleeping To Dream’ tussendoor), ‘Live High’ en ‘Life Is Wonderful’, en grappige covers van ‘Everything Is Gonna Be Alright’ (Marley) en ‘Build Me Up (Buttercup!)’, was het een zeer leuke avond. De sfeer was goed, de tienermeisjes gilden hard en Grooveline Horns deden hun best. Jason heeft het (voor nu) gemaakt in Nederland en daar profiteert hij deze avond van… Het is zijn feestje en het is hem gegund!

Setlist:
The Remedy (I Won’t Worry)
Make It Mine
Clockwatching
If It Kills Me
Live High
You And I Both / Sleeping To Dream
Life Is Wonderful
Only Human
Dynamo of Volition
I’m Yours
Everything Will Be Alright

Lucky (met Ingrid Michaelson)
No Stopping Us (band introductions)
Butterfly
Build Me Up Buttercup
A Beautiful Mess

Jason Mraz @ Heineken Music Hall – 22 september 2008

2 reacties

Ik ben dan ook vet jaloers.
Well, it could have been worse, je had ook naar Ray Lamontagne geweest kunnen zijn zonder dat ik er bijtijds vanaf wist;)

Geef een reactie