De Akoestiek (4)

De Akoestiek

Daar is ‘ie dan, uit het niets: de vierde aflevering van De Akoestiek, de zondagmiddagrubriek die nu pas voor de tweede keer op zondag verschijnt. Verzoekjes zijn welkom in de comments, maar eerst moet u natuurlijk luisteren naar…

Athlete – The Getaway (Akoestisch @ BBC Radio 2)

De Britse popband die buiten Engeland maar niet doorbreekt (het helpt ook niet dat optredens in Nederland bijvoorbeeld niet doorgaan) gaat komende maand de studio in om het vervolg op ‘Beyond The Neighborhood’ uit 2007 op te nemen. Maar eerst wilden de heren de nieuwe nummers uitproberen. Een kleine clubtour was het gevolg en als afsluiter voor de mensen die niet konden komen een sessie bij Dermot O’Leary van BBC Radio 2. Een van de nieuwe nummers uit die sessie is ‘The Getaway’:

[flash https://www.ditisstefan.nl/everythingandmore/Athlete_-_The_Getaway_-_Acoustic.mp3 w=360 h=40]

Who’s gonna fly your plane when you need to make your getaway?

Lisa Hannigan – Lille (Live @ The Late Late Show)

De voormalige muze van Damien Rice komt met haar debuutalbum. Twee weken terug was ze bij de Late Late Show op RTE om daar een fantastische liveversie te spelen van ‘Lille’. Onder het motto “een mp3 is zo geript”, een fascinerend goed optreden waarbij het zonder beelden bijna moeilijk voor te stellen is dat het allemaal live wordt gespeeld. Bekijk hier de video. Geen idee wanneer het album in Nederland in de winkels ligt, maar hopelijk duurt het niet te lang.

[flash https://www.ditisstefan.nl/everythingandmore/lisahannigan-lille.mp3 w=360 h=40]

He went to sea for a day
He wanted to know what to say
When he’s asked what he’d done
In the past to someone
That he loved endlessly
Now she’s gone, and so is he…

Turin Brakes – Underdog (Save Me) (Hydro Connect Festival Campervan)

De Schotse afdeling van de BBC deed verslag van het Hydro Connect Festival vanuit een camper/caravan. Daar kwamen ook bands voor en na hun sets buurten. Sommige bands speelden zelfs liedjes. Zoals Turin Brakes… Hier is het nummer mét briljante solo van Gale Paridjanian (van hun eerste album, ‘The Optimist LP’): ‘Underdog’.

[flash https://www.ditisstefan.nl/everythingandmore/03Underdog.mp3 w=360 h=40]

Oh please save me, save me from myself.
I can’t be the only one stuck on the shelf.
You said you’d always fall for the underdog.

1 reactie

Geef een reactie