Sasha, kind van de jaren ’90

Op Youtube kwam ik een remix tegen van een liedje van Ray LaMontagne. Het was geen bijzonder goede remix en de aanwezigheid van Ray LaMontagnes distinctieve stem was minimaal. Maar de maker van remix intrigreerde mij. Deze man heette namelijk Sasha. En Sasha, dat was die Duitse zanger die eind jaren ’90 scoorde met ‘I’m So Lonely’ en ‘If You Believe.’ De remix (getiteld ‘Eclipse’) viel echter niet binnen het genre van de Sasha die ik mij kon herinneren. Dus ging ik op onderzoek uit. Nu blijkt dus dat de Sasha van de remix een dj uit Wales is, en dat hij dus niet dezelfde Sasha is. Maar goed, ik was enkele videos van Sasha aan het bekijken en pas toen realiseerde ik mij dat Sasha HEVIG ondergewaardeerd is. Een kind van de rekening van de jaren ’90, dat wel, maar ook een genie met goed doordachte videoclips.

NOT.

If You Believe

I’m So Lonely

Ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt…

U leest nog? Dan wilt u wellicht weten wat er van Sasha is gekomen sinds hij zich alleen begon te voelen. Hij heeft een tijdje opgetreden als rockabilly act Dick Brave, verschillende popklassiekers bewerkende tot rockabilly versies (zoals Complicated van Avril Lavigne), en hij had zowaar succes, voor het eerst ook een ouder publiek aantrekkend.

In 2007 trad ie op in Hamburg bij Live Earth. Ook verscheen een Greatest Hits. Het gevolg was een nieuwe top 10 hit, getiteld Hide and Seek (check vooral het gekkebekkenstukje vanaf 1.30):

Ja, dit is andere koek dan I’m so lonely.

En dan komt er ook nog een nieuw album (volgens zijn website). Ach, het valt me mee dat hij nog niet in vergetelheid is geraakt en zelfs nog hits weet te scoren (in het Duitstalig gebied), maar om hem nou actief te gaan volgen…

Geef een reactie