Een Volle Maandag

Blijkbaar is het niet mogelijk een maandag vol te plannen. Of ja, je kunt het wel plannen, maar je dag ziet er toch altijd anders uit.

Mijn maandag was als volgt gepland:
08:00 – 10:00 uur: werken
10:00 – 11:30 uur: gedicht schrijven voor Sinterklaas
12:00 – 12:30 uur: naar Nijmegen reizen
13:00 uur: cadeautje kopen voor Sinterklaas
14:00 – 15:00 uur: sporten
15:00 – 16:00 uur: scriptie doen
16:00 – 17:00 uur: masterclass popjournalistiek Leon Verdonschot
17:00 – 18:00 uur: naar huis, boodschappen, eten
18:15 – 19:15 uur: sporten (hockey)
20:00 – 23:59 uur: Sinterklaas bij ANS

Die vlieger ging dus niet op. Allereerst was ik namelijk langer bezig met werken, waardoor ook het gedicht schrijven uitliep. Vervolgens was ik net te laat voor de bus van half één (al een bus later dan gepland), waardoor ik de bus naar Nijmegen pas om 13:00 uur had. Daardoor had ik maar een half uur om een cadeau te kopen en spullen te pakken, maar ik dacht “als ik dan iets later ben, dan kan ik nog steeds dik een half uur sporten.” Het was echter veel te druk in Nijmegen om binnen een half uur een cadeau te hebben en naar de uni te fietsen, en zodoende stond ik pas om half drie in het sportcentrum. Toen vond ik het niet meer de moeite om me om te kleden voor zo’n korte tijd sporten.

Toen heb ik maar wat dingen voor mijn scriptie zitten lezen tot ongeveer kwart over drie. Daarna koffiepauze genomen en door naar de masterclass van Leon Verdonschot. Die was erg leuk en interessant. De master had een aantal boeiende anekdotes en do’s en don’ts en er was voldoende gelegenheid je vragen te spuien, maar het geheel liep ook bijna twintig minuten uit. Toen bleek het hockeyen niet door te gaan vanwege de winterse omstandigheden. Daarom besloot ik maar in De Refter te eten met studiegenoten. Daarna meteen naar de ANS door voor Sinterklaas en ik had ruim de tijd om even uit te rusten, mijn gedicht te perfectioneren en flauwe foto’s op de computers te maken.

Ook Sinterklaas nam zijn tijd, zoals eigenlijk ieder jaar, maar ik was wel voor mijn geplande eindtijd terug op mijn kamer en stond ik de volgende ochtend fris en fruitig voor deur van mijn begeleider voor mijn scriptiegesprek (dat ook fris en fruitig verliep).

Dit was dan ook de drukste dag van de week (en dan is dat sporten niet eens doorgegaan), want op een toneelstuk vanavond na is mijn agenda helemaal leeg en tegelijkertijd helemaal gevuld (met scriptie scriptie scriptie). Het is natuurlijk heel efficiënt, alle leuke dingen op één dag, maar zo ziet de rest van week er wel heel leeg uit…

Geef een reactie