Traditiegetrouw blikken we aan het eind van het jaar terug… Dus geen ultieme post van het jaar, wél een lijstje met 12 prominente posts die tot mijn persoonlijke favorieten behoren, of in ieder geval in dusdanige mate hebben bijgedragen aan ditisstefan.nl dat ze niet genegeerd kunnen worden. Daarnaast een lijstje met 12 posts zonder reacties, met de hint ‘negeren kun je afleren.’ Wie weet krijgen die posts op deze manier een tweede kans. Het is ze zeker gegund (vind ik zelf). Daar gaat ie dan!

Prominente Posts

Januari: Stefan leest: Oorlog en Vrede (1)
Het begin van een lange lijdensweg, die nog steeds voortduurt.
Februari: Vijf dagen Zweden in Vogelvlucht
Heeft u de reports wel geluisterd?
Maart: De Hitlijsten
Weet u nog? De tijd dat Jason Mraz nog niet was doorgebroken?
April: Leuven en de Nederlandse Neerlandici
Amai, da was mij ‘n weekend hè…
Mei: ***-KB
Deed het ook erg goed in het college Actuele Discussies.
Juni: De aanhouder wint
Ik kan niet zeggen dat het er veel schoner op is geworden, maar de grootste vervuilers zijn wel verhuisd.
Juli: Tijd voor vakantie
Is het niet altijd tijd voor vakantie en om Nick en Simon af te zeiken :).
Augustus: Londen en Folkestone, in woord en beeld
Alweer zo’n leuk tripje naar het buitenland!
September: Ook deze week in het leven van Stefan
Historisch momentje.
Oktober: Bachelorgetuigschriftuitreiking
Potje Scrabble?
November: Twee keer NEEEEEEEEEEEEEEEE
Ik vind deze post vooral vet omdat er een happy end bijhoort (in Utrecht, op 27 februari).
December: Stefan leest: Oorlog en Vrede (4)
We lezen nog steeds… Het is niet meer dan logisch het jaaroverzicht ermee af te sluiten.

Negeren kun je afleveren:

Januari: De online hulp van Microsoft
Het duurde echt minstens twee minuten om dat screenshot aan te passen.
Februari: Live vanuit Zweuden
Ze hadden wel allemaal priority.
Maart: Jens Lekman + Kim Ki O @ Doornroosje
Een fantastische avond met de Zweedse troubadour.
April: Vrijdaghumor: Pub Jokes
Existentiële grappen.
Mei: Hoor wie schuifelt daar op de trap
Gebeurt er eindelijk iets in mijn leven, word ik genegeerd!
Juni: Ditisstefans Videomix
Ik probeer ook eens iets uit…
Juli: Meer Vierdaagsefeesten
U was natuurlijk te brak om te reageren, maar dat kan alsnog
Augustus: [In ‘t Rhodos] 2: Sport, Spel en Stijldans
Een introverslag.
September: De comeback van David Bowlie
Ik win ook een keer iets!
Oktober: Evenwicht
Het mooiste gewdicht is Evenwicht.
November: Ane Brun imponeert in haar eentje
Een mooi concert.
December: Ik weet niet wat ik me erbij had voorgesteld
Het einde van een scriptieonderzoek.

En nu, op naar 2009!

Previous ArticleNext Article
Stefan is online adviseur, redacteur en tekstschrijver. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Nijmegen, maar werkt inmiddels bij ZB Communicatie & Media in Ede. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar, maakt, ontwerpt en onderhoudt hij websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

W.

Weer 25 albums

BuR-cfEIQAAYXY9.png-large

Ik ben nog niet helemaal klaar met de top 25-serie op deze site. En toch begin ik opnieuw.

Iemand van Gobsmag.nl vroeg me of ze mijn top 25-berichten mochten publiceren op hun site. Dat gaan ze de komende vijfentwintig weken doen. Alleen schrijf ik net iets anders voor mijn eigen site (bekend publiek, bekende onderwerpen) dan voor zo’n “echte” muzieksite. Dus nam ik me wel voor alle stukken te herlezen en te herschrijven waar nodig. De blogs op deze site zijn vaak toch zonder redigeren gepubliceerd en dat levert soms kromme zinnen op. Als je dan toch als neerlandicus in de markt wordt gezet, dan kun je maar beter een beetje je best doen, nietwaar?

Bovendien begon ik de top 25 ergens begin 2012. Sindsdien is er in mijn Last.fm top 25 het een en ander gewijzigd. Om bovendien niet te veel in herhaling te vallen, heb ik van een aantal vaak terugkerende artiesten een album geschrapt hier en daar om een mooi verhaal over een ander album toe te laten…

Dat betekent niet alleen dat de volgorde anders is en dat stukken hier en daar zijn uitgebreid, aangepast of geredigeerd, maar ook dat er drie compleet nieuwe albums zullen worden besproken. Die zullen – voornamelijk als archief – na publicatie aldaar ook op deze site verschijnen.

Al met al genoeg reden om de komende 25 weken op Gobsmag.nl te kijken. Noem dat de director’s cut van de top 25 en dit hier de rauwe, nog-meer-uit-het-hart versie.

Uiteraard maak ik de top 25 af op deze site. Alleen ben ik er nog niet over uit of ik de laatste paar stukken tegelijk op beide blogs zet, of dat ik de laatste 4 van deze top 25 toch alvast maak en publiceer (en dan dus weer redigeer en herschrijf over een week of twintig…

Enfin, dat zie je vanzelf wel. Voor nu dus lezen bij Gobsmag. Want ik sta heel groot op de voorpagina. En dat is ook wat waard.