Wie is de mol?

Noem me sceptisch, maar ik geloof dus geen moment dat er geen Mol is die van tevoren instructies heeft gekregen en weet hoe het spel verloopt. Geen moment. Nee, net zoals altijd heeft de Mol van tevoren een intensieve training ondergaan.

froukje_250x201_tcm15-170349Die Mol is overigens Froukje. Vorig jaar hebben we een man gehad, dus nu is er geen enkele reden om niet een vrouw te nemen. Froukje heeft als pluspunten: haar reiservaring en het feit dat ze ook actrice is. Dit keer zijn er echter zoveel acteurs (vermoedelijk ter ondersteuning van de aanname dat de mol pas net is gekozen), dat bijna iedere kandidaat geschikt is. Ideale mindf*ck dus. Maar daar heb je mij niet mee. Froukje lijkt zich iets introverter op te stellen dan de andere kandidaten, zonder echt buiten beeld te raken.

Ik ga voor Froukje. De kans dat deze bijna blinde gok klopt (zoals vorig jaar – weet u nog?) is natuurlijk niet groot, maar het is zonde om hem niet te wagen.

En wie is volgens jou de mol (en eventueel: waarom)?

8 reacties

Ik ga voor Paula. Geen idee waarom šŸ™‚

En ik geloof ook niet dat de Mol nog niet bekend was. Hans zou trouwens wel ietsje te duidelijk zijn.

Oh, en die opdracht in de loods was natuurlijk heel gaaf šŸ˜€

Ik vind het zo wazig dit jaar. Dennis is het in ieder geval niet, want dat zou iedereen denken om zijn programma’s enz.
Froukje zou kunnen, maar Paula of Anniek ook.

Ik kan er ook nog niet echt hoogte van krijgen.
Vanwege haar geweldige acteerprestatie in Jiskefet ga ik vooralsog voor Anniek.

Het is weliswaar op grond van slechts Ć©Ć©n aflevering…

… maar Jon van Eerd is de mol!

Zijn gedrag tijdens de Fabrieksopdracht viel erg op: hij gedroeg zich zĆ³ naĆÆef en begon op een gegeven moment zĆ³ erg en serieus in paniek te raken, dat ik er geen reet van geloofde. šŸ˜‰ Neem alleen al het wanhopige ‘HAAAAANS!’ . (overigens: in de discussies op internet wordt Hans heel vaak als Mol genoemd – is iedereen achterlijk? Hans is toch vĆ©Ć©l te nadrukkelijk aanwezig en verdacht om de mol te kunnen zijn!)

En, zo zagen Jeroen en ik, Jon van Eerd heeft in de musical Titanic gespeeld. Waar vond de Fabrieksopdracht plaats? Juist!

Het moet wel heel verrassend lopen de komende afleveringen, wil ik iemand anders in gedachte krijgen dan Jon!

Aan de andere kant zette Anniek ook een sterk staaltje acteerwerk neer op een gegeven moment… Een vrij overdreven reactie :).

Het is natuurlijk sowieso een gok, na Ć©Ć©n aflevering. Mij is Jons gedrag niet extreem opgevallen, maar ik zal er eens op letten. Het kan natuurlijk ook zijn dat er twee mollen zijn (een aangewezen en een (tijdelijke) getrainde) en dat Jon daarom zo Ć¼beroverdreven zijn best doet om de mol te zijn. We moeten maar blijven kijken :).

Geef een reactie