De nieuwe rage: Stage!

De eerste twee stagedagen zijn achter de rug. De eerste les die ik observeerde was gevuld met presentaties (met rijmende slotwoorden als stage – rage)  en debat. Ook kreeg ik een rondleiding, verdwaalde ik vervolgens op zoek naar de administratie (de uitgang vond ik gelukkig wel – en de bushalte ook), scheurde mijn zool (wtf?) en kwam ik uitgeput thuis. Mijn eerste indruk van de school is positief: hij is groot, maar ook gezellig en bij de tijd. Mijn begeleiders zijn jong en aardig en hoewel ze tegen menig heilig huisje van mijn opleiding schoppen (hoezo spoorboekje aan de linkerkant van het bord?, hoezo introductie, les, terugkoppeling?), denk ik dat ik veel van ze kan leren. Ik loop met ze mee van woensdag tot en met vrijdag. Dan heb ik het weekend om bij te komen.

Na uitzonderlijk lange nachten (qua hoeveelheid slaap) die toch verrassend vroeg weer eindigden, was ik zelfs nog in staat een fatsoenlijke outfit te kopen voor de getuigschriftuitreiking over anderhalve week. En dat kost mij als man uitzonderlijk veel moeite… Het helpt ook niet als er een goedbedoelend, aardig meisje in een winkel staat waar in principe alles net niet goed is, maar wel nog binnen kan komen. Gelukkig was er een andere winkel waar ik wel slaagde. Ook heb ik nieuwe schoenen (maar die bewaar ik voor de uitreiking – de andere kunnen gelukkig gerepareerd worden).

Oh en de uitnodigingen voor mijn afstudeerfeest zijn af! Een aantal heb ik al verstuurd, de rest komt maandag aan de buurt. Het lijstje met namen ligt namelijk in Nijmegen.

Geef een reactie