Schuimlaagje

senseo_redAl een tijdje maak ik me zorgen. Bij ons in huis staat namelijk een Senseo-apparaat, volgens mij voor algemeen gebruik. Als het apparaat niet voor algemeen gebruik is, dan is de bewoner van wie het apparaat was hem duidelijk vergeten toen hij / zij dit huis verliet. Enfin, het apparaat staat er nog en wordt door verschillende huisgenoten gebruikt, maar ik denk dat ik de koffiemachine het meest gebruik. Een dik half jaar geleden heb ik het apparaat maar eens ontkalkt, onder het motto “dan zal ik het apparaat ook maar onderhouden” en ik had het idee dat dit had geholpen. Recentelijk zijn er echter twee ontwikkelingen waar ik me zorgen over maak:

  1. Het apparaat maakt zoveel lawaai, dat ik me afvraag of mijn huisgenoten er niet wakker van worden als ik half 7 in de ochtend een kopje koffie zet.
  2. De schuimlaag is verdwenen.

Dat lawaai, daar kan ik wel mee leven. Maar weet je hoe zielig een kopje Senseo eruit ziet als de schuimlaag is verdwenen? Heel zielig. Eerst dacht ik dat het aan mijn koffiemerk lag, maar dat is niet het geval. Dus moet het aan het apparaat liggen. Maar aan welk onderdeel? Kan het schuimlaagaanmaakdeel kapot zijn? Ik heb geen idee.

Dit zou natuurlijk het perfecte moment zijn om naar een nieuwe, hippe koffiemachine over te stappen, maar daar heb ik nu eenmaal geen geld voor. Dit apparaat staat er gratuit en de koffie mag dan niet bijzonder goedkoop zijn, het is in ieder geval goedkoper dan een duur apparaat dat er enorm fancy uitziet. Nee, ik zie niet veel handige studentenkoffiemachines. Studentenkoffiemachines zijn mijns inziens makkelijk te onderhouden systemen die vrij eenvoudig kleine hoeveelheden koffie kunnen zetten (één of twéé kopjes koffie). En dat alles voor een studentenprijs. Een utopie, lijkt me. Dan is de Senseo waarschijnlijk de beste oplossing. Maar dan wel koffie mét schuimlaag, graag.

4 reacties

Haha, moet je maar niet van die goedkope koffiepads kopen, Meeuw! Snel overstappen op Nespresso, zou ik zeggen. Vijf keer zo duur, maar zeker twee keer zo lekker!

Misschien is het water niet meer heet genoeg? Verwarmingselementen gaan vaak als eerste kapot en dan schuimt het denk ik significant minder.

Geef een reactie